ΣΥΡΙΖΑ: Όσα κυκλοφόρησαν στο ΑΠΕ περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες, είναι αποκαλυπτικά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Δεν τους νοιάζει να αποδείξουν ότι είναι καθαροί. Τους νοιάζει να δείξουν ότι «όλοι το ίδιο είναι» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις διαρροές της κυβέρνησης σχετικά με τη νέα τρίμηνη αυτή τη φορά παράταση για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την κατάθεση του πόθεν έσχες.

«Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το πόθεν έσχες του;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι είναι «ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει «παράταση» για τον εαυτό του προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων», αναφέρει και καταλήγει:

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Όλα στο φως εδώ και τώρα!».

Αναλυτικά το δελτίο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί νέα, πιθανά τρίμηνη, παράταση για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει κανονικά την 30ή Ιουνίου 2024.

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 30/6/2024, εκπνέει και η προθεσμία των αρχικά υπόχρεων υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες (όσων δηλαδή για πρώτη φορά πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις). Οι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων είναι της χρονικής περιόδου από 28/2/2023 έως 31/3/2024.

Πάντως, η πλατφόρμα για τη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες των αρχικά υπόχρεων παραμένει ανοικτή έως 30 Ιουνίου 2024 και σε περίπτωση, που δοθεί νέα παράταση για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, η παράταση καταλαμβάνει και όσους είναι αρχικά υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων».