ΣΥΡΙΖΑ: Όσο κι αν προσπαθήσει η κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία

Με τρία θέματα ασχολείται τις τελευταίες ώρες η Κουμουνδούρου και αυτά είναι η εξέλιξη της υπόθεσης Λιγνάδη με επίκεντρο πλέον την συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή, η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού καθώς και ο χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα Κουφοντίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παρεμβαίνει πλέον δια του γραμματέα του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Με δήλωσή του επισημαίνει ότι ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας, όσο αποκρουστικά και αν είναι τα εγκλήματά του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. “Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα” σημειώνει και προσθέτει ότι μία τέτοια εξέλιξη “θα αποτελούσε τομή ιστορικής σημασίας, θα σηματοδοτούσε μία ανεπίτρεπτη αλλαγή παραδείγματος από τον ευρωπαϊκό πολιτικό φιλελευθερισμό” και καταλήγει: “Δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς μας”.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβει την ανησυχία της για τον ανησυχητικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα όπως επίσης και για το γεγονός πως η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά για το πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία από την ερχόμενη εβδομάδα δείχνοντας να αγνοεί τους δείκτες που φανερώνουν ότι η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει. “Όλο αυτό μάς δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου” αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ως ιδιαίτερα ανησυχητική την κατάσταση και στο υγειονομικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση της Πέμπτης η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση πως όσο κι αν προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει αλλού την συζήτηση δεν θα ξεφύγει από αμείλικτα ερωτήματα που θέτει η ίδια η κοινωνία.

Η Κουμουνδούρου επιμένει να θέτει ερωτήματα και αναφέρεται στην πρωτοφανή-όπως λέει- στήριξη του κ. Γεραπετρίτη στην “άξια υπουργό” κάτι που επιβεβαιώνει κατά την εκτίμησή της την άποψη πως οι χειρισμοί της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη έγιναν όχι μόνο σε γνώση αλλά και κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη.

Τα ερωτήματα που θέτει ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον πρωθυπουργό είναι: Γιατί δεν υπήρξε προσφυγή στη Δικαιοσύνη στις 6/2 όταν έγινε η καταγγελία του Νίκου Σ. γιατί η κυρία Μενδώνη προσέφυγε στη δικαιοσύνη μόνο όταν αποκαλύφθηκε στις 19/2 ότι κατατίθεται μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα, γιατί άφησαν τον κ. Λιγνάδη να κερδίσει περισσότερες από 2 εβδομάδες ώστε να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία, αν έχει γίνει έρευνα στο σπίτι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και επίσης εάν έχει γίνει κατάσχεση του κινητού του και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του για να δουν οι Αρχές με ποιους ανθρώπους είχε επικοινωνία.