ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει το Επικρατείας – Ονόματα

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Συγχρόνως θα δώσει στη δημοσιότητα το κυβερνητικό του πρόγραμμα, “Συμβόλαιο για την Αλλαγή”, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τις πληροφορίες στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρίσκονται τα ονόματα του καθηγητή ογκολογίας του Harvard κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του σε αυτό μέσω της συνέντευξης που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο newsique.gr, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, της δημοσιογράφου/συγγραφέως κας Έλενας Ακρίτα, της αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ κας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κας Πόπης Τσαπανίδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Ant1 ζήτησε για μία ακόμη φορά ισχυρή λαϊκή εντολή με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Με απόλυτο τρόπο ξεκαθάρισε ότι είναι εφικτή η κυβερνητική συμμαχία του πρώτου με το τρίτο κόμμα, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε συνομιλητής με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ούτε επιζητεί σύμπραξη με το ΜΕΡΑ25. Αντιθέτως σχολιάζοντας την στάση του κ. Βαρουφάκη σχολίασε ότι αποφάσισε να είναι παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη. Για την δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι με πρωτιά του κόμματός του, είναι απολύτως ρεαλιστική μία κυβέρνηση μακράς πνοής με τη Χαριλάου Τρικούπη. Πρόσθεσε πως αν δεν υπάρχει ο αριθμός 151 τότε τα μικρά κόμματα της Αριστεράς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. “Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη έχει και ευθύνες” είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως “αλλιώς θα είναι σαν να λένε ότι δεν τούς νοιάζει αν θα κυβερνάει άλλα τέσσερα χρόνια ο Μητσοτάκης”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα πως εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές αυτός που θα ωφεληθεί δεν θα είναι τα μικρά κόμματα αλλά τα δύο πρώτα κόμματα. Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρός του για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: “Πιστεύετε ότι θα μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να κάτσει απέναντι σε ένα κόμμα που βγήκε πρώτο και πήρε 32-34% και να πει στον πρόεδρό του κάτσε στην άκρη αποστρατεύσου εσύ τώρα;”