ΣΥΡΙΖΑ: «Περίεργες διασυνδέσεις διαφόρων εταιρειών με το Μαξίμου»

Στον οικονομικό εισαγγελέα πήγαν οι Παύλος Πολάκης και Μάριος Κάτσης και κατέθεσαν έγγραφη αναφορά μαζί με στοιχεία τεκμηρίωσης με την οποία ζητούν να διερευνήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα την υπόθεση της εταιρείας “Ιονία Τεχνική Κατασκευαστική” και τις ύποπτες συναλλαγές της.

Για την ακρίβεια ζητούν από την εισαγγελία να διερευνήσει πώς γίνεται μία εταιρεία με μηδενικό κύκλο εργασιών που δεν δημοσιεύει καν ισολογισμούς να έχει εκδώσει συνολικά 20 τιμολόγια συνολικού ύψους 240.000 ευρώ προς την εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας Marc του κ. Θωμά Γεράκη, την ίδια ώρα που έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία Krikel που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. Το θέμα είχε αποκαλύψει η Εφημερίδα των Συντακτών με το ερώτημα πώς γίνεται μία εταιρεία που εκτελεί χωματουργικές εργασίες να αναθέτει σε μία εταρεία όπως η Marc να τής διενεργεί δημοσκοπήσεις.

Γίνεται σαφές πως ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναπληρωτής τομεάρχης στον οποίο είναι ο κ. Πολάκης μαζί με τον τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον οποίο τομεάρχης είναι ο Μάριος Κάτσης επιχειρούν να καταδείξουν τις περίεργες διασυνδέσεις διαφόρων εταιρειών με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και δημοσκοπικές εταιρείες που φέρονται να διατηρούν στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση, οι δραστηριότητες των οποίων καταλήγουν στην εταιρεία Krikel που έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator που εμπορεύεται η εταιρεία Intellexa.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται κάθε σχέση με τις υποκλοπές μέσω της ΕΥΠ, πολλώ μάλλον μέσω του Predator και μάλιστα αποδίδει δια του εκπροσώπου της σε αυτονομημένα τμήματα της Υπηρεσίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αλλά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει αίτημα για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου σ’ αυτήν να κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος ο οποίος φέρεται να έχει συλλέξει ήδη στοιχεία από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που επιβεβαιώνουν άλλες έξι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ. Μάλιστα και ο ίδιος ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής φέρεται να έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα ώστε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα ευρήματα των ελέγχων.