ΣΥΡΙΖΑ: ΠΓ μέσω τηλεδιάσκεψης – «Η κυβέρνηση να λάβει γενναία μέτρα για την οικονομία»

Ο κορoνοϊός δεν σταματάει την κομματική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ που συγκαλεί σήμερα- σε τηλεδιάσκεψη- την Πολιτική Γραμματεία του για να εξετάσει τα νεότερα δεδομένα περί την πανδημία.

Δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την Κουμουνδούρου έναν μήνα μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα: Η κυβερνητική αδιαφορία στην στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η έλλειψη σχεδιασμού-όπως λένε- για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διακρίνουν μία στείρα άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μιλούν όχι απλώς για ολιγωρία αλλά συγχρόνως για επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε καθημερινή βάση ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ενώ συγχρόνως ζητάει από την κυβέρνηση να λάβει πιο γενναία μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας διαβλέποντας τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας στην χώρα τους επόμενους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επιμένει στις διαπιστώσεις του κόμματός του πως η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές, αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ, αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τους πολίτες, κάτι που γίνεται στις άλλες χώρες κι αντ’ αυτού βάζει τον ΕΟΔΥ να καλεί όσους έχουν συμπτώματα να μένουν στο σπίτι τους χωρίς κατ’ οίκον παρακολούθηση.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξανθός επαναλαμβάνει ότι πρέπει να ενισχυθεί το υγειονομικό προσωπικό τονίζοντας πως συνεχίζεται η ανεπάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας τους, είναι πολύ καθυστερημένη η ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον προσωπικό , διαπιστώνεται έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού για μόνιμες προσλήψεις και εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματική επιχειρησιακά η ενσωμάτωση των δημόσιων δομών (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) στον συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατήγγειλε χθες το βράδυ στην δημόσια τηλεόραση πως δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πρόσληψη γιατρού από αυτές που προκηρύχθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό.