ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ανευθυνότητα από την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας – Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Για πλήρη ανευθυνότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας κατηγορεί την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου θεωρώντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθώντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχολιάζουν πως ήδη το Μαξίμου έχει αρχίσει να καλλιεργεί την ιδέα ενός νέου lockdown από τώρα καθώς συνειδητοποιεί ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας και τον κίνδυνο τα νοσοκομεία να φθάσουν στα όριά τους.

Μάλιστα όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η κυβέρνηση “οχυρώνεται” πίσω από το επιχείρημα πως και οι υπόλοιπες ευρωπαΪκές χώρες βρίσκονται στο “κόκκινο”, παραλείποντας ωστόσο να πουν ότι τα μέτρα που εκείνες λαμβάνουν για να θωρακίσουν τις οικονομίες τους και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους είναι σημαντικά και δεν συγκρίνονται με τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που αποφασίζονται στη χώρα μας. Επίσης, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση στην σύγκριση που κάνει η κυβέρνηση παραλείπει να πει ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονταν στο “κόκκινο” και στο πρώτο κύμα της πανδημίας ενώ η Ελλάδα είχε αποφύγει τότε την εξάπλωση του ιού.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει και σε ένα ακόμη μεγάλο λάθος, στο να δημιουργεί την προσδοκία πως η παρασκευή του εμβολίου είναι θέμα χρόνου κι εκ των πραγμάτων θα ξεμπερδέψουμε σύντομα από τον ιό. “Η κυβέρνηση αντί να σοβαρευτεί κάνει πως τίποτα δεν συμβαίνει. Ζει στην εικονική πραγματικότητα των fake news και του λαϊκισμού της εύκολης λύσης μέσα από τη διαρκή επίκληση ενός εμβολίου που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη” σχολιάζει η Κουμουνδούρου. Συγχρόνως σημειώνει πως για ψηφοθηρικούς λόγους η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη στάση πχ συνωστισμός πιστών κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη , 13 κρούσματα σε γηροκομείο στις Σέρρες και τριτοκοσμικές εικόνες στις δημόσιες συγκοινωνίες με χιλιάδες πολίτες να στριμώχνονται σαν σαρδέλες.

Κι όλα αυτά, όπως αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου την ώρα που η κυβέρνηση ψήφισε τον νέο πτωχευτικό κώδικα που πολύ σύντομα θα αφήσει χωρίς σπίτι χιλιάδες πολίτες. Είναι ενδεικτικό πως το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προκάλεσε και την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης τιτλοφορείται “Μένουμε χωρίς σπίτι” και περιγράφει τον κίνδυνο για την απώλεια της πρώτης κατοικίας που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού.