ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική διακήρυξη: Αυτά αναφέρει το κείμενο-προσκλητήριο

Με τοποθετήσεις των μελών συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου 28/9 οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί αναφορικά με την πολιτική συγκυρία και εν συνεχεία οι τοποθετήσεις των μελών κινούνται γύρω από την πολιτική διακήρυξη, η οποία θα αποτελεί ένα προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ένα κείμενο-προσκλητήριο που ουσιαστικά εξηγεί γιατί να εγγραφεί κάποιος, με το κόμμα να ενδιαφέρεται όχι απλώς να εκφράσει αυτούς που το ψήφισαν, αλλά και να παρέμβει στους μαζικούς χώρους για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας. Το κείμενο αναφέρεται στην πολιτική συγκυρία κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, πού βρίσκονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογία και την κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης, κατά την τοποθέτηση του μίλησε για την ψηφιακή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την επιγραμμική εγγραφή των νέων μελών, η οποία θα μπορεί να είναι έτοιμη περί τα μέσα Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις εκλογές και έπειτα έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 5.000 μέλη.

Ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστής της Επιτροπής Προγράμματος, η οποία, όπως ανακοίνωσε χτες ο Αλέξης Τσίπρας, θα επιφορτιστεί με την ευθύνη να ετοιμάσει το πρόγραμμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, παρουσίασε τις βασικές πτυχές της δουλειάς που θα γίνει το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ανάγκη να αξιοποιηθεί η εμπειρία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως νέα ευκαιρία για επαφή με τις κοινωνίες, τους φορείς και τα σωματεία.

Την πρώτη ημέρα της συνεδριάσης μίλησε σε ζωντανή μετάδοση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε για «την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά» αλλά και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Την Κυριακή, στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

Το προσχέδιο της πολιτικής διακήρυξης, το οποίο έχει ετοιμάσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσιάστηκε από τον ίδιο την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σημερα Παρασκευή με κάποιες προσθήκες, προκειμένου να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Στη συνέχεια, η διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ», το οποίο θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή το απόγευμα.

«Το βλέπουμε σαν ένα προσκλητήριο για την προσέλκυση νέων μελών», σημείωναν οι ίδιες πηγές. «Μετά το φεστιβάλ ξεκινά μια ευρύτατη τρίμηνη καμπάνια, που θα περιλαμβάνει ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει σε όσο περισσότερες μπορεί», προσθέτουν.

-Ad-