ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική σκοπιμότητα στο διάγγελμα – Παράλογο να σκέφτονται εκλογές

Αποκωδικοποίηση του πρωθυπουργικού διαγγέλματος κάνει η Κουμουνδούρου η οποία σε πρώτη ανάγνωση διέκρινε στις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες παρά ανάλυση της κατάστασης περί την πανδημία.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι “δεν μίλησε ω ηγέτης μίας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο που διαστρεβλώνει και υπόσχεται”.
Υπό μία έννοια θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλώντας για “προεκλογική περίοδο” βλέπει πίσω από τις γραμμές ακόμη και την πιθανότητα το Μέγαρο Μαξίμου να σκέφτεται την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενισχύεται σύμφωνα με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ από την αποστροφή του πρωθυπουργού: “Στην αρχή αυτής της περιπέτειας ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μού την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά , σάς την ανταποδίδω καθημερινά. Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμιά έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία”.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα ήταν παράλογο και εξωφρενικό ο κ. Μητσοτάκης να προσφύγει σε εκλογές, θέμα που συζητήθηκε και στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Επίσης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι θεωρεί αδιανόητο κάποιοι να σκέφτονται με μικρομματικά κριτήρια εν μέσω μίας πανδημίας.

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως επρόκειτο για ένα μείγμα υποκρισίας, αυταρέσκειας και αλαζονείας και επισημαίνουν πως “ανακάλυψε τώρα την ανάγκη για ένα νέο ΕΣΥ, ο άνθρωπος που μέχρι χθες ήθελε να το αποτελειώσει για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες της υγείας”. Τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός “μάς είπε ότι έκανε σε πέντε εβδομάδες όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες όταν επί τέσσερα χρόνια μάς λοιδορούσε ως κρατικές που προχωρήσαμε σε 19.500 προσλήψεις για να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία” (…) μάς είπε για δήθεν παροχέ σε εργαζόμενους, τν ώρα που πολλές χιλιάδες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, είναι σε αναστολή και επί ξύλου κρεμάμενοι”.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ . Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε την αγαπημένη των κυβερνήσεων της δεξιάς δημιουργική λογιστική , λέγοντας πως η κυβέρνησή του έχει διαθέσει 14 δις για την κρίση, ενώ είναι ουραγός σε όλη την Ευρώπη με λιγότερο από 2% του ΑΕΠ σε δημοσιονομική επέκταση.

-Ad-