ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό Συμβούλιο για το κείμενο θέσεων και το νέο καταστατικό

Tα κείμενα πολιτικών θέσεων αλλά και τις προτάσεις για το νέο καταστατικό του κόμματος αναμένεται να εγκρίνει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα “πάγωσαν” λόγω της έξαρσης της πανδημίας αλλά και της προτεραιότητας που είχε για την Κουμουνδούρου η επίλυση του θέματος με την εξυγίανση της “Αυγής” όμως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος για την ολοκλήρωση όλων εκείνων των διαδικασιών που θα επιτρέψουν και την έναρξη του διαλόγου στο εσωτερικό των οργανώσεων. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα κι ενώ το κεντρικό και μείζον θέματα για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το μέλλον της “Αυγής”- με αρχικό σενάριο την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου-ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του κόμματος (31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου) θέλοντας να βάλει τέλος και σε μία υφέρπουσα φημολογία περί επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου.

Για το κείμενο θέσεων επειδή είχαν διατυπωθεί ενστάσεις σε παλαιότερη συνεδρίαση του οργάνου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα τριμερής επιτροπή από τους Νίκο Βούτση, Γιάννη Ραγκούση και Νίκο Μπίστη που ανέλαβε τον συγκερασμό όλων των απόψεων. Στο θέμα του καταστατικού αναμένεται να εκδηλωθούν διαφωνίες και για το θέμα των δικαιωμάτων που θα μπορούν να έχουν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζήτημα για το οποίο έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις.