ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό συμβούλιο για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου

Τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος που συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Πέμπτης θα πάρει τις τελικές αποφάσεις αν και οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή στο πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου δείχνουν πως η κατεύθυνση είναι το συνέδριο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο ενδεχομένως και το δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει πως οργανωτικά δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και θα ακολουθήσει τη δική του διαδρομή ως προς τα εσωτερικά ζητήματα βάζοντας τα δικά του χρονοδιαγράμματα. Επιπλέον δείχνει πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο στις διεργασίες ενός άλλου κόμματος και παίρνει αποστάσεις από τις σχετικές συζητήσεις. “Θα ήταν άκομψο και άκαιρο να εκφράσω θέση και να πω κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως επιλογή προς τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο. Για μάς κρίσιμο είναι να υπάρξει η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης που θα βάλει τη χώρα στη σωστή πορεία” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει συζητήσεις περί ανάμειξης της αντιπολίτευσης στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει πρόβλημα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων εξηγώντας ότι αυτή είναι μία εικόνα που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση λόγω της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση και στην οποία συναινούν και τα άλλα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης και αφορά την λίστα Πέτσα και συγκεκριμένη εταιρεία, ο ιδιοκτήτης της οποίας πήρε 270.000 ευρώ από το δημόσιο μέσω άλλης εταιρείας που έχει στο όνομά του. “Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο, δεν έχουμε πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Εγώ είμαι πολύ προσεκτικός. Το λέω αυτό με ένταση γιατί παρατηρώ ότι η κυβέρνηση από τη στιγμή που καταθέσαμε πρόταση για εξεταστική επιτροπή βρίσκεται σε πανικό. Η εύκολη απάντηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα βάλει με τις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας. Αλλά το θέμα της Δημοκρατίας. Αναδεικνύουμε το ηθικό ζήτημα” ανέφερε και είπε ότι οι δύο λέξεις κλειδί γι’ αυτήν την εξεταστική είναι η “λίστα Πέτσα”.