ΣΥΡΙΖΑ – Προανακριτική: Επιβεβαιώνεται το φιάσκο της κυβέρνησης και των εμπνευστών της

Την άρον άρον και με συνοπτικές διαδικασίες ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την επισήμανση πως επιβεβαιώνεται το φιάσκο της κυβέρνησης και των εμπνευστών της.

Η πλειοψηφία όπως είχε διαφανεί από τις προηγούμενες ημέρες αφαίρεσε μάρτυρες τόσο από τον δικό της κατάλογο όσο και από τον προτεινόμενο κατάλογο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ουσιαστικά βάζει τέλος στις εργασίες της προανακριτικής, αφού ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς θα καταθέσει τις θέσεις του με υπόμνημα έως την Παρασκευή. Ως εκ τούτου δεν θα καταθέσουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Στουρνάρας την εξέταση του οποίου ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων καθυστερήσεων αλλά και των διακοπών του Πάσχα σε ένα διάστημα λιγότερο από δύο μήνες, με μόνο 13 συνεδριάσεις κλείνει ο κύκλος κατάθεσης των μαρτύρων ” δήλωσε ο Νίκος Παππάς λέγοντας πως κλείνει ο κύκλος μιας κακόγουστης φάρσας, μίας κακόγουστης παράστασης που έχει εξελιχθεί σε φιάσκο και μπούμερανγκ για τους πολιτικούς της εμπνευστές. Τόνισε ότι τη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να τη δει όλος ο ελληνικός λαός στην Ολομέλεια της Βουλής. Νωρίτερα είχε σχολιάσει πως αυτό που έγινε πλέον σαφές είναι ότι η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας (ΣΥΡΙΖΑ) έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς κι εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων : “Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάστηκε σήμερα στην προανακριτική αποκάλυψε και την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών (του επιχειρηματία Καλογρίτσα και του Ομίλου Χούρι) βάζοντας ταφόπλακα στην μεθόδευση της ΝΔ όπως λένε κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ακρίβεια η έκθεση της ΤτΕ επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι το εν λόγω έμβασμα και η έκδοση της συναφούς εγγυητικής επιστολής έγιναν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το Νόμο διαδικασιών. Παρουσίασε, επιπλέον αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη αυτού του ποσού μετά την επιστροφή του στον όμιλο Καλογρίτσα. Από το άνοιγμα των λογαριασμών τεκμαίρεται ότι το ποσό διοχετεύτηκε στο σύνολό του για την εξυπηρέτηση του παραγωγικού κύκλου της συγκεκριμένης εταιρείας: Προμηθευτές, δομικά υλικά μέχρι και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ασφαλιστικών ταμείων. Από την έκθεση της ΤτΕ προκύπτει ότι για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερες τόσο η αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος.