ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια εγγραφής νέων μελών και επικοινωνίας των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα

Προσπάθεια εγγραφής νέων μελών και επικοινωνίας των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει η Κουμουνδούρου.

Κατά τις πληροφορίες οι σκέψεις είναι το μητρώο να παραμείνει ανοιχτό ως τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, ενώ υπάρχει και πρόταση που θα κατατεθεί στο Συνέδριο να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως και την προηγούμενη ημέρα πριν από το Συνέδριο.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το άνοιγμα των διαδικασιών μπορεί να οδηγήσει σε νέες εγγραφές, καθώς τα μέλη θα έχουν πλέον δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων, στη συμμετοχή σε κομματικά δημοψηφίσματα αλλά και στην εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ικανοποίησή του από την απήχηση που έχει στη βάση του κόμματος αλλά και στην κοινωνία συνολικότερα η πρότασή του για εκλογή του προέδρου από τη βάση των μελών, καθώς τόσο αυτή όσο και οι υπόλοιπες προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο καταστατικό υποδηλώνουν και την πρόθεσή του για άνοιγμα του κόμματος και συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης και μετασχηματισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διασαφηνίζει πως το μοντέλο που θα υιοθετήσει το κόμμα του δεν είναι το ίδιο με εκείνο που εφαρμόστηκε στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ όπου “ο οποιοσδήποτε βλέπει φως να μπαίνει, να ψηφίζει τον ηγέτη και να φεύγει”.

Η πρόταση που παρουσίασε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είναι προϊόν επεξεργασίας αρκετών μηνών και διασφαλίζει τη δημοκρατική συμμετοχή των μελών χωρίς να μπορούν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων να “παρεμβαίνουν” στις διεργασίες ενός άλλου κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ απορρίπτει τις αιτιάσεις όσων υποστηρίζουν ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα ευελπιστώντας πως ακόμη κι εκείνοι που τώρα αντιδρούν θα κατανοήσουν στην πορεία το βάθος των αλλαγών.

-Ad-