ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει παρεμβάσεις υπουργών της στην επιτροπή των ειδικών

Προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει παρεμβάσεις υπουργών της στην επιτροπή των ειδικών για την πανδημία βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από την ασυλία που προσφέρεται στα μέλη της με αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών.

Η τροπολογία που αποτέλεσε την αιτία αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την συνεδρίαση και την ψηφοφορία στη Βουλή εξασφαλίζει ότι τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν θα μπορούν να διωχθούν δικαστικά, αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές ΑΡχές για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού επανέφερε το αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής. “Όσο για την Επιτροπή λοιμωξιολόγων αφού ο κ. Μητσοτάκης ισχυριζεται πως 95 στις 100 φορές συντάσσεται με τις εισηγήσεις τους, αντί να νομοθετεί την ασυλία τους και την απαγόρευση κλήσης τους ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε διερεύνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τί φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την “ατομική ευθύνη” του ίδιου και των υπουργών του”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του. Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει από τη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση να καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την κυβερνητική πρωτοβουλία για το ακαταδίωκτο. “Αυτό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και που έχετε φροντίσει στο βαθμό που έχει κλονιστεί ειδικά τον τελευταίο καιρό, δηλαδή η έλλειψη εμπιστοσύνης, με αυτή την τροπολογία που φέρνετε και πάτε να ψηφίσετε δεν αφήνετε τίποτε όρθιο. Βάζετε ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σ’ αυτό που μέχρι στιγμής αποτελούσε την επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας” είπε σε υψηλούς τόνους ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία χαρακτηρίζοντάς την ενοχική. Σε παρέμβασή της για το ακαταδίωκτο η αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη σχολίασε ότι αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις κυβερνητικές αμαρτίες.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η διάταξη αυτή προσβάλλει το κύρος της επιτροπής στην κοινή γνώμη και δίνει στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της επιτροπής είναι γνωμοδοτικός, συνεπώς, σημειώνει, οι όποιες ευθύνες για τα εγκληματικά λάθη που έχουν οδηγήσει στο 6μηνο αποτυχημένο λοκντάουν στην κατάρρευση του ΕΣΥ και της οικονομίας, είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του.

-Ad-