ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωταγωνιστής» ο Τσίπρας στην καμπάνια για την εκλογή Προέδρου

Ξεδιπλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την καμπάνια του για τις εσωτερικές διεργασίες της 15ης Μαϊου με την εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην προσέλευση σε ό,τι αφορά την ανάδειξη του προέδρου γι’ αυτό και στο τελευταίο κομμάτι της επικοινωνιακής καμπάνιας που “τρέχει” με σποτς θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος σε μία δημοκρατική διαδικασία για να στείλουν πίσω στην κυβέρνηση τον λογαριασμό.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί από τους πολίτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με κύριο αιτούμενο την πολιτική αλλαγή στη χώρα. Η Κουμουνδούρου δεν προσδιορίζει τον πήχη της συμμετοχής όμως είναι σαφές πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ώστε να προσέλθουν στις κάλπες του προέδρου όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Εξ αυτού του λόγου δικαίωμα συμμετοχής στις προεδρικές κάλπες (θα στηθούν περίπου 1000 εκλογικά τμήματα σ’ ολόκληρη την χώρα) θα έχουν όσοι γράφονται και τώρα ή θα γραφούν την ημέρα εκλογής στα μητρώα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ωστόσο (300 μέλη) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι έχουν εγγραφεί ως μέλη έως και τις 21 Μαρτίου του 2022. Αυτό σημαίνει ότι στις κάλπες για το συλλογικό όργανο μπορούν να ψηφίσουν 61.600 μέλη που ανήκουν ήδη στα μητρώα του κόμματος.

Σημειωτέον πως για την εκλογή των 300 συντελούνται έντονες διεργασίες στους κόλπους της πλειοψηφίας των λεγόμενων “προεδρικών” αλλά και της μειοψηφίας της “Ομπρέλας” καθώς από τις δυνάμεις τους θα κριθούν και οι μελλοντικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επίσης, στις 14 και 15 Μαϊου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την έγκριση προτεινόμενων καταστατικών αλλαγών . Σ’ αυτές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι ψήφισαν στις 16 Απριλίου στο χώρο του Συνεδρίου και στις κάλπες που αφορούσαν τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή περί τους 4.700 σύνεδρους.