ΣΥΡΙΖΑ – Πρόταση μομφής: «Δεν πάει άλλο – Συγγνώμη από τον Μητσοτάκη που του χαλάσαμε το τριήμερο»

“Δεν πάει άλλο”. Σ’ αυτό το μότο συνοψίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε από την πρώτη στιγμή τον τόνο με τον πρώτο εισηγητή της, γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο να ζητεί μία “ειλικρινή συγγνώμη” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του χάλασε το τριήμερο.

“Είναι επιτακτική και κοινωνική ανάγκη να φύγετε τώρα. Ζούμε μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης άφαντος τρεις ημέρες και οι υπουργοί του όχι μόνο εξαφανίστηκαν σε μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους” ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Βεβαίως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να περιοριστεί στην αδυναμία του “επιτελικού κράτους” να συντονιστεί για τη διαχείριση του χιονιά αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν ζητήματα δημοκρατίας, ελευθερίας του Τύπου, τις αποκαλύψεις Φουρθιώτη και ασφαλώς την αντιμετώπιση της πανδημίας και την κρίση ακρίβειας. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άλλωστε δεν ήρθε ως σκέψη στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα ξαφνικά. Απλώς την επιτάχυνε το κυβερνητικό φιάσκο στην διαχείριση της κακοκαιρίας . Κι αυτό διότι όπως αναφέρουν στελέχη της Κουμουνδούρου η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας επρόκειτο να είναι το “επόμενο βήμα” μετά το αίτημα για την διενέργεια εκλογών που διατύπωσε τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για “ηθική παρακμή” αναφερόμενος στην “ιστορία της σχέσης του καθηγητή Γεραπετρίτη με τον κ. Φουρθιώτη”. Τόνισε πως το “δεξί χέρι” του κ. Μητσοτάκη είναι σήμερα στο χέρι του κ. Φουρθιώτη και ανέφερε πως “αν ήμουν στη θέση σας θα ντρεπόμουν να εκβιάζει την ελληνική δημοκρατία ένας δήθεν δημοσιογράφος καθώς έχει άλλες ιδιότητες από το παρελθόν”.

Κατά τον ίδιο όλα αυτά εκτυλλίσσονται στο φόντο της στρατηγικής αποτυχίας της κυβέρνησης στην πανδημία και την ακρίβεια.