ΣΥΡΙΖΑ – Πρόταση μομφής: Ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου

Στο κοινοβούλιο και στην συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά του υπουργού Οικονομικών εστιάζει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η τριήμερη συνεδρίαση ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα παρόντος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με ομιλία της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφης Αχτσιόγλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη. Η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και τόνισε ότι με το νέο πτωχευτικό αποφάσισε να δώσει την χαριστική βολή. “Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν μία οικονομική ανασφάλεια ήρθατε εσείς με το νομοσχέδιό σας να κρεμάσετε από πάνω σας μία τεράστια απειλή, αυτήν την πτώχευσης. Μ’ αυτό το νομοσχέδιο κ. Σταικούρα πετάξατε το γάντι στην ίδια την κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι κανένας πολίτης την επόμενη μέρα της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου, κανένας πολίτης που χρωστάει δεν θα έχει την ιδιοκτησία του σπιτιού του”.

Στο ίδιο πνεύμα αναμένεται να κινηθούν και οι παρεμβάσεις των υπολοίπων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης που θα ολοκληρωθεί περί τις 8 μμ την Κυριακή για να ξεκινήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η συζητηση επί της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών αποτελεί μία ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου για το πτωχευτικό και συγχρόνως να φανεί ξεκάθαρα η νεοφιλελεύθερης έμπνευσης φιλοσοφία του που κινείται -όπως λέει- στην κατεύθυνση του σχεδίου Πισσαρίδη.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την κατάθεση πρότασης μομφής στο πρόσωπο του κ. ΣταΪκούρα την ώρα που επεδίωκε να περάσει ένα κρίσιμο νομοσχέδιο “στα μουλωχτά” και υπό τον φόβο της κοινωνίας για την έξαρση της πανδημίας και την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας έπειτα από σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προμηνύει σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στην κυβέρνηση και κλιμάκωσή της με ορίζοντα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025