ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: «Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον Χειμάρα»

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, δεν είναι τρία και κυρίως δεν είναι συμπτώσεις τα περιστατικά διαφθοράς που βαρύνουν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας την παραίτηση του βουλευτή της κ. Θέμη Χειμάρα λόγω των αποκαλύψεων για τη συμμετοχή του σε εταιρείες που έπαιρναν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το δημόσιο.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η υπόθεση Χειμάρα δείχνει τη βαθιά σήψη που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης και επιβεβαιώνει όπως αναφέρουν στελέχη του, πως το σύνθημα που είχε δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν το “πλιάτσικο” στο δημόσιο χρήμα. Θυμίζουν την περίπτωση του βουλευτή Μαγνησίας κ. Μαραβέγια που μέσω ΙΚΕ που είχε συστήσει η σύζυγός του διεκδικούσε μέσω του αναπτυξιακού νόμου εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης και το σκάνδαλο γύρω από τις δραστηριότητες του κ. Πάτση που διαγράφηκε τελικώς από τη ΝΔ μόνο έπειτα από αποκαλύψεις που δεν δικαιολογούσαν την παραμονή του στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως το γεγονός ότι  δικηγορικό του γραφείο πίεζε δανειολήπτες για εισπράξεις οδηγώντας ακόμη και  σε πλειστηριασμούς αλλά και την αποκάλυψη πως είχε πάρει απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως ο κ. Θέμης Χειμάρας δεν διαγράφηκε από τον κ. Μητσοτάκη παρότι οι αποκαλύψεις για την συμμετοχή του στο νέο σκάνδαλο που αφορά δημόσιο χρήμα ήταν γνωστές πριν από την Πρωτοχρονιά και εκτιμούν ότι ο παραιτηθείς βουλευτής διευκόλυνε τη ΝΔ παραδίδοντας την έδρα του κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί όταν θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης με τη σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο γαλάζιο πάρτι με το δημόσιο χρήμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει τα έξοδα του μήνα. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ανακοίνωσή του τονίζει πως το λιγότερο που οφείλει να κάνει πλέον ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει στο δημόσιο τις χιλιάδες ευρώ που “τσέπωσε” παρανόμως.