ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλα τα βλέμματα στον Αλέξη

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρωτίστως στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εστιάζεται το ενδιαφέρον στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος μετά τη βαριά ήττα της προηγούμενης Κυριακής. Κι αυτό διότι άπαντες περιμένουν από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει το στίγμα για την επόμενη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και συγχρόνως να ανακοινώσει τις σκέψεις του για τις προαναγγελθείσες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν νέα ώθηση ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης,

Στη συνεδρίαση πιθανότατα θα επιχειρηθεί μία πρώτη αναζήτηση και αποτύπωση των αιτίων του κακού εκλογικού αποτελέσματος, οπωσδήποτε θα ασκηθεί κριτική για λάθη και αστοχίες και αναμφισβήτητα θα γίνει και αυτοκριτική για τα λάθος πολιτικά μηνύματα που εκπέμφθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο προεκλογικό αφήγημα προσδιορίζοντας ποιο είναι το διακύβευμα της νέας εκλογικής μάχης για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κατά τις πληροφορίες θα τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και πρέπει να παραμείνει κόμμα εξουσίας, επομένως θα μιλήσει για προοπτική διακυβέρνησης της χώρας.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί σε μία χρονική στιγμή που μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η δήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για την ανάγκη να βγουν μπροστά έως τις εκλογές κι άλλα νέα στελέχη. “Η πρόκληση για εμάς είναι για τον έναν μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου,όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόουλος που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας”. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση στελεχών όπως η Ρένα Δούρου που έκανε λόγο για αηδιαστικές δηλώσεις και ο Νίκος Παππάς που μίλησε για ανοησίες. “Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία που και στα δύσκολα κρατά το τιμόνι σταθερά. Είναι έτοιμη να μπει στη μάχη και η συζήτηση αυτή νομίζω αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος” είπε ο Ν. Παππάς χαρακτηρίζοντας τις απόψεις Παπαδημούλη “εκτός τόπου και χρόνου”.

-Ad-