ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του

Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αντιδρώντας στις νέες αποκαλύψεις ισραηλινής εφημερίδας που καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έδινε άδειες για εξαγωγή του Predator και στο Μπαγκλαντές αλλά συγχρόνως είχε καταστήσει την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό.

Η εφημερίδα Χάρετζ του Ισραήλ παρουσιάζει μάλιστα και τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές που καταδεικνύουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών, αφού απευθύνονται στις ελληνικές και πρεσβευτικές και προξενικές αρχές. Οι αποκαλύψεις έρχονται την ίδια ημέρα που η ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως, πως ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιάννης Σμυρλής που έβαλε την υπογραφή του για την εξαγωγή του Predator oρίζεται αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα προετοιμασίας των εκλογών.

Επίσης συμπίπτουν με την τουλάχιστον προκλητική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου που αναφέρει ότι η ΑΔΑΕ δεν είναι αρμόδια για να διενεργεί ελέγχους για τις παρακολουθήσεις. Κατά τις πληροφορίες για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου θα υπάρξει τις επόμενες ώρες οξύτατη αντίδραση από την Κουμουνδούρου.

“Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας” σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για πολύ σοβαρές αποκαλύψεις και τονίζουν πως την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διατεινόταν ότι δεν γνώριζε ποιοι έχουν το predator, όχι μόνο παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματικούς, όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά είχε κάνει την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για κακόβουλα λογισμικά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
FIFA: «Καμπάνα» 6 μηνών στον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Δασκάλα βίασε 16χρονο και τον έβαλε μεθυσμένο να την επιστρέψει σπίτι οδηγώντας
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέα Μουδανιά: Έρευνα μετά από καταγγελία για θανάτωση σκύλου
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Άνδρας απειλεί να πέσει από πολυκατοικία στη Λάρισα
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Του έστησαν ενέδρα, τον ξυλοκόπησαν και τον έκλεψαν
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Γερουλάνος: Μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Δημόσια εκτέλεση δύο ανδρών για τη δολοφονία ενός αστυνομικού
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Τρίκαλα
30 Σεπτεμβρίου, 2024