ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ

Διευκρινίσεις για όσους δεν κατάλαβαν δίνει με νεότερη επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αυτήν την φορά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μετά την άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να τον καλέσει για να παρουσιάσει ενώπιόν της στοιχεία για τις υποκλοπές.

“Για να διευκολύνω τις όποιες αποφάσεις σας, σάς ενημερώνω ότι ζήτησα την σύγκληση της Επιτροπής, για να την ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16/.1.2023 της Ολομέλειας (ληφθείσης κατά τη συνεδρίαση του σώματος την 13.1.2023” τονίζει ο κ. Ράμμος στην επιστολή του επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι έχουν γίνει έλεγχοι για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας από τους οποίους προέκυψαν και στοιχεία.

Η επιστολή του κ. Ράμμου που ήρθε μετά την άρνηση της ΝΔ να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που μίλησε για “εκτροπή” επί της ουσίας αναγκάζει όλα τα μέλη της να λάβουν -χωρίς προσχήματα- το περιεχόμενό της και να αποφασίσουν την κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ σε αυτήν για ακρόαση.

Συμπίπτει δε με τις αποκαλύψεις του Inside Story πως από παράλληλη έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία προΐσταται ο κ. Μενουδάκος έχουν εντοπιστεί περίπου 40 γραπτά μηνύματα που περιέχουν μολυσμένα με Predator links και τα οποία έχουν σταλεί σε περισσότερους από 20 αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Το σημαντικό σε αυτήν την αποκάλυψη είναι ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπορεί να ζητήσει να καταθέσει τα στοιχεία στη Βουλή και να αποκαλύψει τα ονόματα των στόχων. Σε αυτήν την περίπτωση επειδή πρόκειται για το Predator δεν ισχύει το απόρρητο διότι δεν υπάρχει διάταξη της Εισαγγελέως της ΕΥΠ.

“Το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε ημέρα” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά και τις νέες αποκαλυψεις προειδοποιώντας πως όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης κι αν επιχειρήσει, όσο κι αν κάνει κουρέλι ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί και “θέλει δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ”, καθώς η αλήθεια του καθεστώτος του θα αποκαλυφθεί.

Η Κουμουνδούρου μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις για το Predator σχολιάζει πως μία ημέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σκοτεινό και βαθιά αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Απαντώντας στη ΝΔ που αναζητά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τελευταίο επεισόδιο αστειότητας για το κόμμα του κ. Μητσοτάκη που δεν έχει εμφανιστεί να απαντήσει σε επτά διαδοχικές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα (για τις υποκλοπές )Στη Βουλή. Προκαλεί δε τον “εξαφανισμένο αρχηγό της ΝΔ να εμφανιστεί στη Βουλή σε μία από τις επόμενες προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα ή άς προκαλέσει ο ίδιος μία κοινοβουλευτική αναμέτρηση- χωρίς όμως να το βάλει στα πόδια με τη βοήθεια του κ. Τασούλα, όπως την τελευταία φορά.