Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές – Το μήνυμα Κασσελάκη

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη να παρακολουθούν με αγωνία τις ραγδαίες εξελίξεις, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη καταλυτική παρέμβαση Τσίπρα και την απάντηση Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο εμφανίζεται βέβαιος ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ότι θα γίνει πρωθυπουργός και τονίζει ότι θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Όλγα Γεροβασίλη, καθώς στην ομιλία της αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της.

Πέτρος Παππάς: Φόβος για ποσοστά κάτω του 3%

Πριν από λίγα λεπτά ανέβηκε στο βήμα ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος μιλά σε πάρα πολύ υψηλούς τόνους για τον κίνδυνο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κάτω του 3% και για τον κίνδυνο να είναι αυτό το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι σερνόμαστε σε μία εκλογική διαδικασία μόλις πέντε μήνες μετά, αφού ένας πρόεδρος εξελέγη από ένα σώμα 150 χιλιάδων μελών.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς υπέγραψε το ψήφισμα, το οποίο διακινείται στο συνέδριο την τελευταία μιάμιση ώρα περίπου.

Το ψήφισμα

Έχει συγκεντρώσει περίπου 100 υπογραφές και σε αυτό το ψήφισμα που συνέταξαν σύνεδροι και μέλη οργανώσεων μελών. Αυτό που τονίζεται είναι η κούραση, όπως αναφέρουν, και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μέλη το τελευταίο διάστημα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών.

Ζητείται με αυτό το ψήφισμα ο Πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού να έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και οποιαδήποτε εσωστρεφής διαδικασία που θα πλήξει αυτή την πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι να μην γίνουν εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές και ειδικότερα η τετραπλή ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση, που όπως λένε έχει ξεκινήσει με την εκλογή των νέων προέδρων και μετά, αφού θα υπάρχει ο χρόνος να γίνουν όλα οργανωμένα, αυτό το ψήφισμα ενδεχομένως τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με ότι θα πρέπει να αποφανθούν οι σύνεδροι για το αν θα γίνουν εκλογές.