Σχέδιο διάσωσης της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της οικονομίας αναμένεται να εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τελειώσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά αναγκαστικά θα κληθεί και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…
“Το κάναμε ήδη μία φορά, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μάς αναγκάσουν να το ξανακάνουμε” φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα μέλη του πολιτικού κέντρου του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επίδικο πλέον δεν είναι εάν τις εκλογές θα τις κερδίσει το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διώξει την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, αλλά τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την κοινωνία, τα χαμηλότερα εισοδήματα, τη μεσαία τάξη, τους ανθρώπους της εργασίας και της μικρομεσαίας και υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα στις συνθήκες πολεμικής οικονομίας που διαμορφώνονται. Και η απάντηση βρίσκεται σύμφωνα με τον ίδιο στην διαμόρφωση ενός έκτακτου σχεδίου ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών out of the box στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που διατίθενται σε κοινοτικό επίπεδο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανατάξει για μία ακόμη φορά την κοινωνία.
Το σχέδιο αυτό θα κινηθεί και πέρα από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος που αφορούν την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη διαγραφή τμήματος του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία και το νέο ισχυρό ΕΣΥ. Μάλιστα αυτό το σχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας προϊδέασε τα μέλη του οργάνου πως θα είναι το κεντρικό διακύβευμα στο δρόμο προς το 3ο συνέδριο. “Ενα συνέδριο ενωτικό, Συνέδριο νίκης που θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης” είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η έκρηξη της ακρίβειας οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη και τις επιλογές του, τη βιώνουμε ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία πιο βαθιά ανθρωπιστική κρίση.
Στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου έγινε και ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων, ωστόσο δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των εκλογών.