ΣΥΡΙΖΑ: Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Κουμουνδούρου

Σε απόλυτα προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχεται πλέον η Κουμουνδούρου καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές της άνοιξης.

Οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην εθνική αναμέτρηση συνεχίζονται, την ίδια ώρα που οι διαρροές του Σαββατοκύριακου έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναζητεί παράλληλα και τα πρόσωπα που θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Κατά τις πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που θα συζητήσει για τις υποψηφιότητες θα συνεδριάσει τελικώς την επόμενη εβδομάδα προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν και ανακοινώσεις τουλάχιστον του κεντρικού κορμού των ψηφοδελτίων και οι υποψήφιοι να αρχίσουν να “τρέχουν” στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Οι πληροφορίες δείχνουν επίσης πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον μπασκετομπολίστα Νίκο Παππά για το δήμο της Αθήνας. Το πότε θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του θα εξαρτηθεί όπως φαίνεται από τον χρόνο που θα επιλέξει και ο αθλητής ο οποίος επιθυμεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να γνωστοποιήσει την κάθοδό του η οποία στην συνέχεια θα τύχει της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Επίσης, για την περιφέρεια Αττικής ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με την Κουμουνδούρου να αναζητά το πρόσωπο εκείνο που θα μπορέσει να ανακόψει την υποψηφιότητα του σημερινού περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Και στην περίπτωση Χατζηθεοδοσίου έχουν γίνει συζητήσεις με την Κουμουνδούρου. Ως προς τον δήμο της Πάτρας φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητα προβεβλημένου προσώπου στην Αχαϊα ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε το πρωί με το διοικητικό συμβούλιο του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών για τις ελλείψεις στα φάρμακα επέμεινε στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων όπως οι έλεγχοι στην αγορά και τις φαρμακαποθήκες αλλά και η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στο φάρμακο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και δεν έκρυψε την ανησυχία του διότι όπως είπε “βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά μπροστά σε αναζωπύρωση υγειονομικής κρίσης με έξαρση ιώσεων και κορωνοϊού.” Σχολίασε πως με το άνοιγμα των σχολείων δημιουργείται ξανά μια μεγάλη συμφόρηση και στα δημόσια νοσοκομεία με το ΕΣΥ να αδυνατεί να ανταποκριθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως για μία ακόμη φορά αφήνει ένα πρόβλημα να μετατρέπεται σε κρίση είτε από διαχειριστική ανικανότητα είτε από ιδεοληψία.