ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας που θα υποστηρίξει το κόμμα

Ποιος θα είναι το στέλεχος που θα υποστηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία; Την απόφαση φαίνεται ότι καλείται να πάρει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος επιλέγοντας ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη.

Κατά τις πληροφορίες η εισήγηση της γραμματέως του κόμματος Ράνια Σβίγκου θα κινείται υπέρ της καθόδου του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη κάτι που έχει συζητήσει ήδη με κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι στη συνεδρίαση του οργάνου τα στελέχη της “Ομπρέλας” θα προτείνουν ως υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας τον Νίκο Φίλη με το σκεπτικό πως ήταν βουλευτής της α’ Αθήνας για δύο θητείες και επομένως μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά. Εφόσον κατατεθούν οι δύο υποψηφιότητες η επιλογή του προσώπου που θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Κατά τις πληροφορίες για την περιφέρεια Αττικής θα κατατεθεί πρόταση υπέρ της υποστήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του δημάρχου Ρέντη Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη. Επίσης σε σχέση με την περιφέρεια Κρήτης φαίνεται πως οι νομαρχιακές οργανώσεις καταλήγουν σε εισήγηση υπέρ της υποψηφιότητας του Σπύρου Δανέλλη.