ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση συγκαλεί το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. Το όργανο θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση και με την συμμετοχή των μελών που συγκροτούν τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος.

Με βάση τα όσα έχει ήδη πει ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων- θεωρητικώς θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής- θα αποφασιστεί με συντεταγμένο τρόπο ο “οδικός χάρτης” του κόμματος σε σχέση με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Οι πληροφορίες δεν αποκλείουν την πραγματοποίηση συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άλλωστε σύμφωνα με ενημέρωση της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας αν και προσεκλήθη στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες δεν θα δώσει το παρών καθώς έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες.

Μέσα πάντως από τις δηλώσεις στελεχών συντηρείται η εικόνα πως η πλειοψηφία του κόμματος επιμένει για σύντομες διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας με επικαιροποιημένη την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του από τα μέλη το κόμματος, να προχωρήσει στις αναγκαίες και επιβεβλημένες τομές. Σύμφωνα με ορισμένες προτάσεις η εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλαδή η “Ομπρέλα”, στελέχη της οποίας επιμένουν ότι απαιτείται αναγκαίος χρόνος ούτως ώστε δρομολογηθούν οι διαδικασίες για ένα έκτακτο συνέδριο.

Η “Ομπρέλα” συγκαλεί το Σάββατο διαδικτυακή συνάντηση καλώντας τα μέλη της για μία ουσιαστική γόνιμη και σε βάθος συζήτηση κι ενώ εκκρεμεί η συζήτηση για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.