ΣΥΡΙΖΑ: Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απειλή ενός lockdown θα επικεντρωθεί η συνεδρίαση

Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απειλή ενός νέου lockdown για την χώρα αναμένεται να επικεντρωθεί η συνεδρίαση(την Τρίτη το μεσημέρι) του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη έχει δείξει τα δόντια της προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τον συνωστισμό των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατάσταση για την οποία δεν γίνονται προσώρας ουσιαστικές προσπάθειες διόρθωσης. Όσο το δεύτερο κύμα της πανδημίας μεγαλώνει τόσο πιο αιχμηρή γίνεται και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στο πεδίο του “κυνισμού” που καταλογίζει στο Μαξίμου με αφορμή τόσο τον νέο πτωχευτικό κώδικα όσο και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά.Από την μία η Κουμουνδούρου σφυροκοπά την κυβέρνηση για το γεγονός πως ακυρώνονται το 80% των τακτικών χειρουργείων γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φθάσει στα όριά του και από την άλλη με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα εργασιακά φθάνουμε σε σημείο να καταργείται η μισθωτή εργασία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε σήμερα πως η κυβέρνηση έχει αποκλειστική ευθύνη για το ότι η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας καθώς η φράση που είπε ο κ. Πέτσας “αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια” οδήγησε σε αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες. Την ίδια ώρα η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στο “Κόκκινο” για σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους που δεν έγινε καν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, πλην του 2012 που έγινε η μείωση του κατώτατου μισθού και θεσμοθετήθηκε ο υποκατώτατος για τους νέους.

Πρόσθεσε πως οι επιλεκτικές επιλογές της κυβέρνησης ενισχύουν την αντιπολιτική στάση, την “ψεκασμένη” που της κούνησε και το δάκτυλο ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος που την ενισχύει. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι είναι πιο ανεπαρκή ακόμη και από εκείνα που είχαν πάρει τον προηγούμενο Απρίλιο.