ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίξτε την οικονομία, στηρίξτε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

“Στηρίξτε την οικονομία, στηρίξτε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους” φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβουν την αγωνία τους για την στάση της κυβέρνησης φοβούμενοι πως το άνοιγμα της αγοράς μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην στήριξη που έχει ανάγκη η πραγματική οικονομία.

Εξ αυτού του λόγου η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλέγματος παρεμβάσεων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους , επιμένοντας και στις δικές της προτάσεις που αφορούν την μετατροπή της επιστρεπτέας ενίσχυσης σε μη επιστρεπτέα, στήριξη των θέσεων εργασίας και όχι της αναστολής της αλλά και δημιουργία επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού. Όπως επίσης και στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην κρίση, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης των 120 δόσεων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που περιελάμβανε και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την οικονομία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στα social media την ημέρα που άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα. “Η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας” ανέφερε και επανέφερε ένα πακέτο μέτρων που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την κυβέρνηση να υιοθετηθούν.

Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετίζονται με

-Την μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση
-θεσμοθέτηση της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lock down
-ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία
-Απόσυρση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση της ΝΔ , καθώς εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχιρήσεων επαγγελματιών και νοικοκυριών.

“Τα μέτρα στήριξης ή θα ληφθούν τώρα ή οποιαδήποτε συζήτηση για “ανάκαμψη” είναι άνευ αντικειμένου” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζοντας την ανησυχία του πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης τα λουκέτα θα είναι οριστικά και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο.