ΣΥΡΙΖΑ: Στις λάσπες της Καρδίτσας ήρθε το πρώτο κύμα λαϊκής αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στις λάσπες της Καρδίτσας, 14 μήνες μετά την ανάδειξη της ΝΔ στην εξουσία, ήρθε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το πρώτο κύμα λαϊκής αποδοκιμασίας.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στην πνιγμένη από το πέρασμα του «Ιανού» Καρδίτσα, τέσσερις ημέρες μετά τις πλημμύρες, συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργισμένων κατοίκων που απωθήθηκαν από την αστυνομία. Τα όσα συνέβησαν σήμερα με την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας πως «όσο κι αν η ΝΔ προσπαθεί να στήσει ένα ψεύτικο σκηνικό, η πραγματικότητα την ξεπερνάει». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τις επιλογές της στην δημόσια υγεία αφού σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία και την παίζει καθημερινά στα ζάρια. «Είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο και να εμφανίζεται χωρίς μάσκα να φιλάει το χέρι ιερέα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.

Τον νομό Καρδίτσας είχε επισκεφθεί ήδη από το Σάββατο κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούμενο από τους τομεάρχες Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ στην περιοχή έσπευσε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες απευθύνοντας έκκληση στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει η πολιτεία σε ολικές αποζημιώσεις μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή.

«Το επικοινωνιακό αφήγημα του Μεσσία πνίγηκε στις λάσπες της Καρδίτσας» ανέφερε η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι επί πέντε μέρες δεν πέρασε κανείς από την περιοχή «και τα μέτρα αποκατάστασης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκη είναι τελικά το λάδι στη φωτιά, αφού δεν φθάνουν ούτε για ζήτω…»

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι :

– Ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε σε Μέσα Ενημέρωσης να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς

– Δεν τόλμησε να περπατήσει στους δρόμους της πόλης, να μιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες και να ακούσει την απόγνωσή τους για την ολική καταστροφή και την πλήρη εγκατάλειψή ακόμη και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

– Έβαλε δυνάμεις των ΟΠΚΕ να τούς σπρώχνουν, μη τυχόν και ακουστεί στα πλάνα μία φωνή διαμαρτυρίας. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη τα βίντεο κυκλοφόρησαν.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως τα επικοινωνιακά σόου που στήνει με αστυνομικές δυνάμεις κάθε μέρα το επιτελικό κράτος δεν θα τον σώσουν. Επισημαίνουν πως οι εκατοντάδες αυθόρμητοι πολίτες που αποδοκίμασαν τον κ. Μητσοτάκη πιθανότατα στην πλειοψηφία τους να είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Εκείνος, λένε, θα μπορούσε την επόμενη μέρα της καταστροφής να περπατήσει στην οδό Κουμουνδούρου της κατεστραμμένης πόλης, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας λίγη συμπαράσταση στους απελπισμένους καταστηματάρχες.

Σημειωτέον πως χθες κατά την περιοδεία του στην πληγείσα περιοχή ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δηλώσει: Αν κάτι χρειάζεται ο πολίτης δίπλα του, είναι όχι φιγούρα και επικοινωνία όχι μεγάλα λόγια για επιτελικό κράτος, αλλά ένα κράτος ισχυρό και αποτελεσματικό που να μπορεί να δαπανήσει για να καλύψει τις ανάγκες του. Και μετά τις πλήρεις αποζημιώσεις, ένα κράτος ισχυρό θα πρέπει να δώσει ρευστότητα, χαμηλότοκα δάνεια, μη επιστρεπτέα ενίσχυση στους επιχειρηματίες ως κεφάλαιο κίνησης, για να ξαναπατήσουν στα πόδια τους».