ΣΥΡΙΖΑ: Στο δρόμο για την 15η Μαΐου

Και με εξορμήσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια αλλά και με καμπάνια σε διαδίκτυο και τηλεόραση θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο δρόμο για την 15η Μαϊου και την ανάδειξη της συλλογικής του ηγεσίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είναι κρίσιμο στοίχημα η μαζική συμμετοχή στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής και ήδη έχει μιλήσει για μία “Γιορτή της Δημοκρατίας” που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την συγκρότηση μίας προοδευτικής κυβέρνησης στη χώρα.

Κατά τις πληροφορίες εκείνη την Κυριακή θα στηθούν τελικώς δύο κάλπες μία για τον Πρόεδρο και μία για την Κεντρική Επιτροπή στα εκλογικά τμήματα, καθώς όπως αποφασίστηκε από την εφορευτική επιτροπή οι ψηφοφορίες για τις καταστατικές αλλαγές που εκκρεμούν από το Συνέδριο θα γίνουν την προηγούμενη ημέρα με ηλεκτρονιό τρόπο και με τη βοήθεια εταιρείας πληροφορικής.

Για την Κεντρική Επιτροπή θα μπορούν να ψηφίσουν περίπου 61.600 μέλη, δηλαδή όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21 Μαρτίου του 2022. Όμως για τον Πρόεδρο θα έχουν τη δυνατότητα ψήφου όσοι εγγράφονται από τις 21 Μαρτίου κι έπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς και όσοι πολίτες θα προσέλθουν εκείνη την ημέρα, την Κυριακή 15 Μαϊου στις κάλπες και συμπληρώσουν απογραφικό δελτίο μέλους. Γι’ αυτόν τον σκοπό και για να είναι μαζική η συμμετοχή των πολιτών προβλέπεται για τον Πρόεδρο να στηθούν 1.000 εκλογικά τμήματα σ’ ολόκληρη τη χώρα ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι βρίσκονται σε απόσταση από οργανώσεις μελών, ενώ για την Κεντρική Επιτροπή θα λειτουργήσουν 500 τμήματα.

Οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από 300 μέλη αναμένεται να είναι περί τους 740 σύμφωνα με τον τελικό κατάλογο υποψηφιοτήτων που ενέκρινε η εφορευτική Επιτροπή. Ειδικά για την Αττική η οποία εκλέγει τους μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής οι σταυροί που δύνανται να βάλουν τα μέλη για να επιλέξουν τους εκλεκτούς τους είναι 45.