ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της οικονομίας η κυβέρνηση πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» πουλάει η κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει με αόριστες εξαγγελίες. Πρέπει να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με μία γενναία ένεση ρευστότητας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ακόμα ότι “για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης μίλησε γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στην οικονομία εάν και εφόσον χρειαστεί!».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ακόμα το αμέσως επόμενο διάστημα θα φανούν τα πραγματικά προβλήματα στην οικονομία καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί με μέτρα «τσιρότα» να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε την προηγούμενη εβδομάδα για ύφεση 16% το β΄ τρίμηνο, και η έκθεση της ΤτΕ στο δυσμενές της σενάριο όχι μόνο προβλέπει ύφεση, αλλά και ακόμη πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Που είναι τα περίφημα 24 δισ. ευρώ, για τα οποία μιλά η κυβέρνηση, αφού δεν έχουν πάει στην πραγματική οικονομία; ».

Οι ίδιοι άνθρωποι τόνιζαν ακόμα ότι «Θα έπρεπε η κυβέρνηση να καλύψει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, τις μη μισθολογικές δαπάνες στο βαθμό του εφικτού, να ανοίξει τον τουρισμό με όρους και πρωτόκολλα ασφαλή για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των περισσότερων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα Συν-Εργασία είναι μηδαμινό και η κυβέρνηση διευκολύνει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων. Θα δούμε την ανεργία και τα λουκέτα να εκτοξεύονται. Η ανασφάλεια που υπάρχει δεν δικαιολογεί, λοιπόν, το να μιλά η κυβέρνηση γενικώς και αορίστως για παρεμβάσεις στη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’».

«Το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις ήταν έτοιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίζεται χθες στην Βουλή λέγοντας ότι «παραδόθηκε έτοιμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το υπερψηφίζει, χωρίς να κάνει λαϊκιστική αντιπολίτευση». «Έπρεπε, βέβαια να περάσει ένας χρόνος για να το φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, και μάλιστα με προβληματικά σημεία ως προς τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων και τον έλεγχο από την ΤτΕ».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας υπενθύμισε ακόμα ότι «αντίστοιχη στάση κράτησε η κυβέρνηση και για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή του ΣΥΡΙΖΑ, που λοιδορήθηκε από την τότε αντιπολίτευση και της οποίας βλέπουμε τώρα τη χρησιμότητα, αφού οι όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις γίνονται μέσω αυτής».