ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι η πρόταση για διάλογο με το ΚΙΝΑΛ

Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο με το ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς την επανέφερε λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να κυβερνάται από κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασία στην βάση ενός προγραμματικού διαλόγου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο DelphiEconomicForum είπε ότι θα μπορούσε να οργανωθεί κι ένα debate γι’ αυτό το θέμα, προτρέποντας την συντονίστρια της συζήτησης να αναλάβει πρωτοβουλία για την συμμετοχή και της Φώφης Γεννηματά.

Όλα δείχνουν ότι η Κουμουνδούρου προσβλέπει σε μία σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεών της με την Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κάποια στιγμή ενδεχομένως θα φθάσει και σε επίπεδο κορυφής.

Στο ίδιο κλίμα ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Νίκος Παππάς μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου και Δυτικού Τομέα είπε χαρακτηριστικά: “Ο Μητσοτάκης διαρρηγνύει συμμαχίες, διαψεύδει προσδοκίες. Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να διαμορφώσουμε μία προοπτική εναλλακτικής λύσης”.

Εκτίμησε δε ότι “σε ένα εξάμηνο από σήμερα, οι κοινωνικές πιέσεις για συντονισμό όλων των προοδευτικών δυνάμεων, στην προοπτική της ανάσχεσης των αρνητικών συνεπειών της πολιτικής Μητσοτάκη αλλά και της εφαρμογής μίας εναλλακτικής πολιτικής θα είναι πολλαπλάσιες. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, θα έχει διαρρήξει τους δεσμούς του με τη μεσαία τάξη, θα έχει διαρρήξει κοινωνικές συμμαχίες και θα έχει διαμορφώσει το έδαφος των μεγάλων διαψεύσεων: “Εκείνη τη στιγμή δεν αρκεί να είσαι έτοιμος για να πεις τί πρέπει να γίνει. Ήδη από τώρα πρέπει να διαμορφώσεις τους όρους για να ωριμάσει και στη συνείδηση του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου η προοπτική της εναλλακτικής λύσης”.