ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» οι εκλογές

Ένα μεγάλο ερωτηματικό έχει γεννηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχέση με τον χρόνο διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου: Πρέπει να γίνουν οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μπροστά στο μέγεθος των καταστροφών που αντιμετωπίζει η χώρα ή μήπως θα πρέπει να μετατεθούν οι διαδικασίες για μία εβδομάδα;

Ήδη δύο από τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας ζήτησαν την αναβολή της προεδρικής εκλογής. Την αρχή έκανε ο Ν. Παππάς ο οποίος προηγουμένως είχε ανακοινώσει πως αναβάλει τη σημερινή του περιοδεία στη Λαμία αλλά και την προγραμματισμένη για το βράδυ ομιλία του στον Πειραιά. Λίγο αργότερα με δήλωσή του ζήτησε ανοιχτά τη μετάθεση των διαδικασιών για μία εβδομάδα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ συλλογικά και συντεταγμένα να βρεθεί κοντά στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Αργότερα και ο Στέφανος Τζουμάκας για τους ίδιους λόγους ζήτησε αναβολή της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου την Κυριακή. Το σημερινό του πρόγραμμα-ομιλία στη Νέα Ιωνία- ακύρωσε και Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας πως την ώρα που βουλιάζει η χώρα στα λασπόνερα στον ΣΥΡΙΖΑ “οφείλουμε να είμαστε παρόντες και παρούσες συναισθανόμενοι την ευθύνη που μάς αναλογεί”.. Κατά πληροφορίες σκέψεις για μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας έχουν αναπτυχθεί και στο επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ή αργά απόψε ή αύριο το πρωί ώστε να έχει αποκαλυφθεί μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με την έκταση της τραγωδίας. Ομοίως στην πλευρά Στέφανου Κασσελάκη αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά αναμένουν να υπάρξει πρόσβαση σε μία μεγαλύτερη εικόνα αναφορικά με το τοπίο των καταστροφών για να κοινοποιήσουν τις προθέσεις τους σε σχέση με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών. O υποψήφιος για την προεδρία ακύρωσε την προγραμματισμένη για απόψε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου ακύρωσε το πρόγραμμά της στο Αγρίνιο και μετέβη στο Βόλο για να συνομιλήσει σήμερα από κοντά με κατοίκους της περιοχής που έχει πληγεί από τις πλημμύρες. Το επιτελείο της δεν έχει πάρει θέση έως τώρα για το ενδεχόμενο μετάθεσης της προγραμματισμένης για την Κυριακή εκλογικής διαδικασίας.