ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για την παρουσίαση του σχεδίου για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Μετά την πανηγυρική παρουσίαση της πρότασής του για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βάζει ως στόχο την παρουσίαση του σχεδίου του (μετά το Πάσχα) για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ως τότε, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να επικοινωνήσει τις θέσεις της στην κοινωνία και να δείξει πως η κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την “επόμενη ημέρα” της πανδημικής κρίσης παρά μόνο για το πώς θα αποδιαρθρώσει τα εργασιακά.

Κοινώς, όπως αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τα μείζονα, όπως είναι η πανδημία, η οικονομία και τα εργασιακά, ακολουθώντας την ατζέντα που προσπαθεί να συντηρήσει η κυβέρνηση προβάλλοντας τους ισχυρισμούς Κοντονή, Καλογρίτσα και τα δήθεν εσωκομματικα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την μη συμμετοχή Τσακαλώτου στην εκδήλωση για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Τα πυρά για τα εργασιακά έφθασαν μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό με αιχμή τα όσα ανέφερε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και με “κορυφαία στιγμή” κατά την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την αποστροφή του ότι η κατάργηση του οκτάωρου έπειτα από 100 χρόνια “είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος”. Σε ό,τι αφορά την αποδόμηση που επιχείρησε το υπουργείο Οικονομικών στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας η απάντηση ήρθε από την Έφη Αχτσιόγλου που παρατήρησε πως το υπουργείο με εξόφθαλμες παραποιήσεις και έκδηλες αντιφάσεις επιχείρησε ανεπιτυχώς να στήσει μία απάντηση για να επιτεθεί στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να κάνει αντιπολίτευση με κλισέ. “Το χειρότερο είναι ότι αρνείται ευθέως την κοινωνική πραγματικότητα, αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα υπερχρέωσης των νοικοκυριών κι επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων” σχολίασε δηκτικά η τομεάρχης Οικονομικών.

Όσο για τα της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε καυστικά το γεγονός πως μετά τα περισσότερα από 4.000 κρούσματα και τον δραματικό αριθμό των διασωληνωμένων ο κ. Μητσοτάκης “βγαίνει σήμερα και ζητάει από αυτούς αυτοσυγκράτηση”. Όπου αυτοί, είναι οι υπουργοί της κυβέρνησής του που έχουν επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα εισπράξει τα επικοινωνιακά οφέλη από ένα τυχόν άνοιγμα εν όψει του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. Με την δεύτερη να κατηγορεί τον πρώην υπουργό ότι λειτουργεί πια ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχει την σημασία του γεγονός πως στελέχη της Κουμουνδούρου υπαινίσσονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μιλήσει και με ονόματα δηλαδή να κατονομάσει αυτά τα συμφέροντα…