ΣΥΡΙΖΑ: «Στροφή» στο «ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής από τη ΝΔ»

Επιστροφή στην ατζέντα που δείχνει την ΝΔ να “ξεπλένει” όλα τα προηγούμενα χρόνια την Χρυσή Αυγή και προσπάθεια να ξεφύγει από το θέμα Κοντονή επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν αναμονή και της δικαστικής απόφασης για τις ποινές που θα επιβληθούν στα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο face book video που αποτυπώνει στιγμές κατά τις οποίες στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν κοντά στην Χρυσή Αυγή σχολιάζοντας: “Οι νεοναζί είναι και επισημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλησε να κλείσει άμεσα το θέμα Κοντονή μετά τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα και τις δικές του διαφωνίες και γι’ αυτόν τον λόγο έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την διακοπή κάθε πολιτικής σχέσης μαζί του ακόμη και αυτής του απλού μέλους.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν έγινε μεγάλη συζήτηση για το θέμα Κοντονή όμως όπως φαίνεται και από την απόφαση του οργάνου που δόθηκε στη δημοσιότητα συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μιλάει αργότερα “για εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης που έφθασε στο απόγειό της”. Η απόφαση αναφέρεται στο γεγονός πως “οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν αναίτια και διέλυσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το εφετείο. Αναδεικνύοντας έτσι την δυσανεξία της ΝΔ στη μεγάλη λαϊκή γιοτή της δημοκρατίας που εξελισσόταν. Η λάσπη συνεχίστηκε με την αναθέρμανση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που αντικεμενικά ευνοεί μόνο τους νεοναζί και κορυφώνεται με μία ενορχηστρωμένη επιχείριση διασποράς ψευδών σχετικά με το νέο ποινικό κώδικα”.

Την επιχειρηματολογία περί “ξεπλύματος” από τη ΝΔ των Χρυσαυγιτών ενέτεινε η αποκάλυψη πω ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, ήταν εξαρχής παράνομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του σχολίασε πως οι αποκαλύψεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό κράτος καλώντας τους να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή. “Είτε η κ. ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν από την ιστορική δικαστική απόφαση για τη ΧΑ ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και “πάγωσε” μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” τονίζεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.