ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» το νέο όνομα

Συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Το θέμα φαίνεται πως δεν θα τεθεί προς έγκριση των μελών στο εσωκομματικό δημοψήφισμα , αλλά θα υπάρξει σχετική εισήγηση για αλλαγή του ονόματος από τον Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως έγινε γνωστό στην συνεδρίαση της Πoλιτικής Γραμματείας, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο για να οριστικοποιήσει τον “οδικό χάρτη” προς το Συνέδριο, ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει να υπάρξει προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται Brand και αυτό που απομένει να φανεί είναι εάν θα εισηγηθεί το Προοδευτική Συμμαχία, ή έναν τίτλο που θα περιλαμβάνει και τον όρο “Πράσινη” για να υπενθυμίζει και το οικολογικό στίγμα του κόμματος. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως το εάν το ζήτημα της ονομασίας θα περιλαμβανόταν ή όχι στα ερωτήματα του δημοψηφίσματος είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του κόμματος να εκφράζει ισχυρές διαφωνίες επ’ αυτού. Τελικώς η συμβιβαστική φόρμουλα θέλει το όνομα να αλλάζει αλλά με εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής προς το 3ο συνέδριο και όχι μέσα από εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Όσα μέλη θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη συνέδρων θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο έως τις 17 Απριλίου. Η εκλογή συνέδρων θα γίνει στο διάστημα 2-4 Μαϊου.