ΣΥΡΙΖΑ: «Συνάντηση» με την μεσαία τάξη που κινδυνεύει να εξοντωθεί από τις επιπτώσεις τη πανδημίας

Η «συνάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ με την μεσαία τάξη που κινδυνεύει να εξοντωθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι το ζητούμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση .

Ο Αλέξης Τσίπρας προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάτι που ανέφερε με σαφή τρόπο και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, της πρώτης που έγινε δια ζώσης μετά την κρίση του κορωνοϊού, λέγοντας ότι «τα πράγματα κάθε μέρα θα γίνονται και πιο δύσκολα». Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες κυρίως προς την κατεύθυνση της μεσαίας τάξης θεωρώντας ότι πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις κυβερνητικές επιλογές που λειτουργούν αποκλειστικά υπέρ μίας οικονομικής ελίτ.

Ο πρώτος στόχος της Κουμουνδούρου βρίσκεται στην επικαιροποίηση του προγράμματος του κόμματος με άξονα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την κρίση του κορωνοίου. Και σ’ αυτό όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση του οργάνου βασικές προγραμματικές προτεραιότητες πρέπει να είναι η στήριξη της εργασίας, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η εξειδίκευση σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση, η συγκρότηση ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας. «Το μέτρο του κοινωνικού μισθού που προωθούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας αποτελεί μία πρακτική που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν» ωστόσο όπως παρατηρεί υπάρχουν πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο συγκριτικά με αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στην Πολιτική Γραμματεία, προσδιόρισε το δίλημμα και είπε ότι αυτές αφορούν πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για την στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή από την άλλη πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να συνειδητοποιήσει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανεργία, καθώς «σε πέντε μόλις μήνες κινδυνεύει να χαθεί ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια για τη μείωσή της».

Κατά τις πληροφορίες θα αναπτυχθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η συνδρομή των άλλων προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τονίστηκε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την ηγεσία της ΕΕ είναι απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το επερχόμενο δριμύ κύμα ύφεσης και ανεργίας. Επίσης αποφασίστηκε σταδιακά τα στελέχη του κόμματος αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος να αρχίσουν να βγαίνουν προς την κοινωνία, διατηρώντας ωστόσο το «εργαλείο» των τηλεδιασκέψεων σε λειτουργία καθώς βοήθησε πολύ στην επικοινωνία του κόμματος το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τις πληροφορίες κάποια μέλη του οργάνου επανήλθαν στην συζήτηση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τις υπογραφές που απουσίαζαν από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό μέσου ενημέρωσης από την ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό σχολιάζοντας ότι «δεν μπορούμε να ακολουθούμε τον αυριανισμό».

-Ad-