ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο νεοεκλεγείς αρχηγός πέτυχε το ακατόρθωτο για τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές, να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μία υποψηφιότητα που κατατέθηκε πριν από έναν μήνα χωρίς καν τότε να έχει εγγραφεί μέλος του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε στο 75% των ψήφων ( στο σύνολο 133.261 ψηφίσαντες) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου συγκεντρώνοντας περίπου το 57% έναντι του περίπου 43,5% της συνυποψήφιάς του με τάση διεύρυνσης κατά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ο Αλ. Τσίπρας θα δεχτεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ολιγόωρη συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία τυπική “παράδοση” της προεδρίας στον νέο αρχηγό και όχι κάποια εξαντλητική ενημέρωση για τα τού κόμματος. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Στ. Κασσελάκη και τον συνεχάρη. Ομοίως επικοινώνησε και με την διεκδικήτρια της ηγεσίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι τις επόμενες ημέρες θα γίνει στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν επελέγη τυχαία ειδικά μετά τις πρόσφατες άστοχες δηλώσεις του για το Κυπριακό και το λεκτικό του “ολίσθημα” με αναφορά σε “κρατίδιο” στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και όχι σε ψευδοκράτος.

Με τις πρώτες του δηλώσεις τα μεσάνυχτα έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν και τον στήριξαν στον προεκλογικό του αγώνα. Οι υποστηρικτές του φώναζαν συνθήματα “Νά’ τος να’ τος ο πρωθυπουργός” και “Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα” κι εκείνος αποκρίθηκε ευχαριστώντας τα 150.000 μέλη, τα 30 μέλη της ΚΕ που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του, τους εθελοντές στον προεκλογική του καμπάνια, τον Νίκο Παππά που τον στήριξε στο β’ γύρο και τον σύντροφό του Τάιλερ. Δεν παρέλειψε ασφαώς να ευχαριστήσει και την συνυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας πως “προσβλέπω στη συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο”. Επίσης, είπε ότι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος θέλοντας να υπονοήσει ότι θα αξιοποιήσει την κυρία Αχτσιόγλου προτείνοντας της συγκεκριμένα καθήκοντα και ρόλο στην “επόμενη μέρα” του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πιο πριν η κ. Αχτσιόγλου που έφθασε στην Κουμουνδούρου χειροκροτούμενη από τους υποστηρικτές της, ύψωσε το αριστερό της χέρι σε γροθιά κι έστειλε ενωτικό μήνυμα μιλώντας γι ατο δυναμικό παρών του ΣΥΡΙΖΑ στις μάχες που έρχονται και στους μεγάλους αγώνες “μάχες για μία δομική αντιπολίτευση”. Ευχαρίστησε ονομαστικά εκτός από τους ψηφοφόρους της και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση που την στήριξαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδο, καθώς και το μικρό της γιο Άρη. Τον Στέφανο Κασσελάκη συνεχάρη τηλεφωνικώς για την εκλογική του επιτυχία και επικράτηση.

Την δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα δεν έκρυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του από την οποία απουσιάζει η λέξη “συγχαρητήρια” προς τον νέο πρόεδρο και αφήνονται αιχμές για τις δυσκολίες της Αριστεράς. “Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη για τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα Αριστερά”.

Στον αντίποδα ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως “σήμερα μίλησε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ “και διερωτήθηκε: “Ποιος τολμά να πάει απέναντι στη λαϊκή βούληση;”