ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου για την πανδημία

To πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει αύριο στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα με σχεδόν αποκλειστικό αντικείμενο την πανδημία και την προετοιμασία της εμφάνισης του προέδρου του κόμματος στη Βουλή και στην συζήτηση για τον covid-19 που θα διεξαχθεί το πρωί της Πέμπτης.

Το θέμα Πολάκη δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελούμενη από τους Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρη Τζανακόπουλο έχει αναλάβει να συζητήσει με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών για τις αναρτήσεις του στο facebook που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και την ενόχληση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για αρνητική εικόνα.

Η συνεδρίαση του “πρωινού καφέ” πραγματοποιείται υπό την σκιά των στοιχείων που παρουσίασε το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας και δείχνουν ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την διασπορά του ιού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική (32% θετικότητα) και με νωπές τις εντυπώσεις από την περιοδεία Τσίπρα στα Γιάννενα όπου επίσης καταγράφεται μεγάλη εξάπλωση του covid-19.

O Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ρίξει τους αντιπολιτευτικούς τόνους κάτι που έγινε σαφές και από τις δηλώσεις του στα Γιάννενα όπου και ανέφερε ότι “η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, θα υπάρξει λογοδοσία από εδώ και στο εξής”. Mάλιστα μετά την συνάντησή του με τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι αντιμετώπισε την πανδημία “με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια”. Η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για την αναποτελεσματικότητά της στη διαχείριση της πανδημίας φάνηκε άλλωστε και από το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο η ΝΔ κατηγορείται για ανευθυνότητα και παραλείψεις που οδήγησαν στο δεύτερο lockdown.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές και με εκπροσώπους των τοπικών φορέων που του μετέφεραν την ανησυχία τους για την αντοχή των επιχειρήσεων και την δυνατότητα να αντέξουν οι πολίτες τις νέες συνέπειες του lockdown. Όλα αυτά την ώρα που όπως δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επικαλούμενη τα επίσημα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” κατά το μήνα Οκτώβριο καταγράφηκε μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 33.356 θέσεις εργασίας, ενώ το συνολικό ισοζύγιο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020 όχι μόνο είναι κατά 26% χειρότερο από το αντίστοιχο του 2019 αλλά και το χειρότερο των τελευταίων ετών.