ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος

Λίγο προτού ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξαναμπεί σε εντατικό πρόγραμμα περιοδειών και ανοιχτών συγκεντρώσεων συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη το πρωί το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, ενώ έχει προγραμματιστεί και συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται από κορυφαία και έμπειρα στελέχη. Η πρώτη προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στη Νίκαια στη β’ Πειραιά εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απώλεσε σημαντικό τμήμα των δυνάμεών του ενώ το 2019 είχε αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε με σαφήνεια το στίγμα της νέας εκλογικής μάχης της 25ης Ιουνίου τονίζοντας πως μεγάλος στόχος είναι “η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαίου”. Λίγο μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής στο Αιγάλεω απευθύνθηκε μάλιστα στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως μπορεί να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα και “να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς”.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιδιώξει να απευθυνθεί στους πολίτες με προγραμματικό λόγο κάνοντας μάλιστα και την σύγκριση των προγραμματικών θέσεων του με το αντίστοιχο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: “Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και το διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής και πρόσθεσε:

“Πάμε λοιπόν να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως να αποτρέψουμε μια εφιαλτική προοπτική μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς” Από την Κουμουνδούρου έγινε γνωστό ότι συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής ανέλαβε ο εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Τεμπονέρας. Επίσης επικεφαλής του επικοινωνιακού σχεδιασμού και της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης ο οποίος θα συμμετέχει στην εκπόνηση της εκλογικής στρατηγικής αλλά και στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων.