ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι

Mε πολλά θέματα ανοιχτά -ακόμη και αυτό των προτάσεων συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- συνεδριάζει αύριο το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στο εσωτερικό του κόμματος εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία και αναταραχή και η τελευταία εστία έντασης εντοπίζεται στις προτάσεις για σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων με τα στελέχη της Ομπρέλας να δηλώνουν πως τούς βρίσκει αντίθετο ένα τέτοιο σενάριο. Σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει οι Πάνος Σκουρλέτης, Πέτη Πέρκα και Δημήτρης Βίτσας. Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε ακόμη και για κοινή κάθοδο- σε ένα ψηφοδέλτιο- του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Μαϊου, κάτι που στην πραγματικότητα φαίνεται ανέφικτο όχι μόνο γιατί δεν βρίσκει υποστηρικτές εντός του κόμματός του αλλά κυρίως γιατί προσκρούει ως συνολική προοπτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Η ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών σηματοδοτεί πάντως και το  τέλος της άτυπης ανακωχής ανάμεσα στην εσωκομματική αντιπολίτευση και την νέα ηγεσία του κόμματος κάτι που είχε φανεί και  μετά τη συνάντηση του Νίκου Φίλη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος που θα προεδρεύσει της συνεδρίασης  θα συμμετάσχει σε αυτήν μέσω zoom με  το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα ζητήματα που θα θέσει η μειοψηφία του κόμματος. Το κλίμα ήταν ήδη βαρύ πριν από την αναχώρηση του Στ. Κασσελάκη για τη Νέα Υόρκη κατάσταση στην οποία συνέβαλε η άρνηση τουλάχιστον 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αναλάβουν τομείς στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και η δημόσια προειδοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη πως όποιος υπονομεύει το έργο της αλλά και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Η Ομπρέλα αναμένεται να ζητήσει εδώ και τώρα προσδιορισμό του χρόνου του Συνεδρίου το οποίο ωστόσο θεωρείται ανέφικτο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο με κοντινότερο ορίζοντα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Από το Κερατσίνι ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαίωσε πάντως ότι το Συνέδριο δεν θα γίνει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όπως και να’ χει πάντως η αυριανή ημέρα θεωρητικώς θα είναι δύσκολη για την Κουμουνδούρου με την εσωκομματική αντιπολίτευση να περιμένει στη γωνία τον νέο πρόεδρο ακόμη και για τον χρόνο που επέλεξε να μεταβεί στις ΗΠΑ.