ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο και αναθέσεις ρόλων από Κασσελάκη

Tην πραγματοποίηση του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το Νοέμβριο όπως είχε αποφασίσει το καλοκαίρι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ζητούν μετ’ επιτάσεως όσοι δεν υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα της διαδοχής.

Από το περιβάλλον του νέου προέδρου πάντως δεν έχει διευκρινισθεί εάν οι διεργασίες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν άμεσα ή εάν υπάρχουν σκέψεις για μετάθεσή του σε δεύτερο πολιτικό χρόνο.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη  δεν διαψεύδουν τις πληροφορίες που θέλουν τον νέο αρχηγό να αναθέτει τον ρόλο του συντονιστή των τομέων του κόμματος και των επιτροπών στον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη ως επιβράβευση για την αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία και τα πολύ καλά αποτελέσματα στα Χανιά.

Έως το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστικοποιηθούν και οι επιλογές για τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως έχει “κλειδώσει”  τον ρόλο του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ πιθανολογείται ότι ανάλογα καθήκοντα θα αναλάβει και ο Χάρης Μαμουλάκης. Ως εκ τούτου  απομένει να διευκρινιστεί τί θα γίνει με τους άλλους δύο σημερινούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους Νάσο Ηλιόπουλο και Θεοδώρα Τζάκρη. Σε ό,τι αφορά την Θεοδώρα  Τζάκρη που υποστήριξε τον Στ. Κασσελάκη στην εκλογή του γίνεται συζήτηση για να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς όμως να αποκλείεται να παραμείνει στη θέση ο Διονύσης Καλαματιανός.  Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι το εάν θα γίνει πρόταση στον κ. Ηλιόπουλο που υποστήριξε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου να παραμείνει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και εάν εκείνος αποδεχτεί μία πιθανή πρόταση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη άφησε εκ νέου αιχμές για τον Νίκο Φίλη μιλώντας για πολιτική ανωριμότητα, ενώ ανέφερε ότι “κάποιοι που αντιπολιτεύονταν τον Αλέξη Τσίπρα πριν, από ό,τι φαίνεται επιμένουν στον ίδιο χαβά”.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι  τα στελέχη της Ομπρέλας θα περιμένουν πρώτα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους κι έπειτα θα αποφασίσουν για τις επομένες κινήσεις τους.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης που είχε συνεργασία το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή με τον Σωκράτη Φάμελλο, χωρίς να χάνει χρόνο άρχισε να προωθεί τις υποψηφιότητες του Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο της Αθήνας και του Γιώργου Ιωακειμίδη για την περιφέρεια Αττικής οι οποίες κατά κοινή ομολογία δεν έτυχαν της προώθησης που θα έπρεπε από την Κουμουνδούρου λόγω των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία.