ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθημα νίκης από Καλαμάτα, οργή για την ασυλία στην Επιτροπή

Περιοδεία στην αγορά του Άργους περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ακολούθως θα κατηφορήσει προς την Καλαμάτα όπου το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο γυμναστήριο της παραλίας της πόλης.

Η πρώτη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών γίνεται σ’ ένα έντονο πολιτικό κλίμα με την κυβέρνηση να ανεβάζει τους τόνους ανασύροντας ξαναζεσταμένα θέματα δήθεν σκανδάλων για την αξιωματική αντιπολίτευση τα οποία έχουν κριθεί στα δικαστήρια.

Μάλιστα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την “αναζωπύρωση” του θέματος που αφορά την οικία του στην Πάρο όχι μόνο απέστειλε εξώδικο ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας αλλά συγχρόνως ζήτησε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να εξετάσει ενδελεχώς τις δηλώσεις του κι επιπλέον τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που οφείλουν στις τράπεζες ποσά 12 εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι τοξικότητα προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό και η με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών βλέποντας προσπάθεια συγκάλυψης: “Η δικαιολογία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να “θωρακίσουν την ανεξαρτησία” της Επιτροπής, που ο ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μιας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και τις οικογένειές τους” σχολιάζει η Κουμουνδούρου και παρατηρεί πως ο κ. Μητσοτάκης ζητά ουσιαστικά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης. Καυστικός για το θέμα του ακαταδίωκτου εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη. “Τί φοβάστε και θέλετε να μην διώκονται οι πραγματογνώμονες που ορίσατε; Την αλήθεια δεν υποτίθεται ότι θα κληθούν αυτοί να διερευνήσουν; Η αλήθεια δεν φοβίζει κανέναν. Το σκοτάδι και η συγκάλυψη φοβίζουν” σχολίασε με δηκτικό τρόπο.