ΣΥΡΙΖΑ: Τα ευρήματα της μελέτης Τσιόδρα αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Σε απόλυτη ακύρωση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού πως οι διασηλωνωμένοι εν μέσω πανδημίας εκτός ΜΕΘ τυγχάνουν της ίδιας φροντίδας με όσους ασθενείς διασωληνώνονται στις ΜΕΘ οδηγεί αποκαλυπτική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα που έχει εκπονηθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο!

Τα ευρήματα της μελέτης που καταδεικνύουν ότι 9 στους 10 ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ καταλήγουν (89%) αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες ισχυριζόταν στη Βουλή πως “εγώ δεν έχω τέτοιες ενδείξεις” προκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση αν έχει να τίς παρουσιάσει.

Τελικώς τα στοιχεία της μελέτης που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίκουρος καθηγητής υγείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Θόδωρος Λύτρας επιβεβαιώνουν αυτό που αρνούνταν να παραδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους.

” Ο κύριος Μητσοτάκης όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος, αλλά αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθάνουν άνθρωποι δεν έκανε και και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει” σχολίασε η Κουμουνδούρου με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός “δεν είναι μόνο ψεύτης είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί”.

Επιπλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως “προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μού απαντούσε στη Βουλή” αναρωτήθηκε: “Να τον πω ψεύτη; πολιτικό απατεώνα; Με 19.475 (ως εκείνη την ώρα) νεκρούς τα λόγια χάνουν το νόημά τους”.

Τους τόνους ανέβασε και ο τομεάρχης υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος καθώς έσπευσε πριν από λίγο καιρό να πει ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι επιβαρύνεται δραματικά η κατάσταση διασωληνωμένων εκτός εντατικής . Για να προσθέσει πως ο κ. Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία όχι μόνο της κυβερνητικής διαχείρισης, αλλά δυστυχώς της πολιτείας και των θεσμών.

Στο ίδιο κλίμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος είπε για τον πρωθυπουργό πως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα και με κάθε τρόπο πλέον το πόσο αδίστακτος είναι.