ΣΥΡΙΖΑ: Τα ημίμετρα της ΝΔ θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε πίσω ένα μέτρο που την ίδια μέρα υπονόησε ότι θα πάρει, αυτό της μη καταβολής του δώρου Πάσχα και να ανακοίνωσε ένα «διορθωτικό πακέτο» μέτρων δια του πρωθυπουργού, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για ημίμετρα που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθούν να προτρέπουν το Μέγαρο Μαξίμου να αξιοποιήσει τμήμα του μαξιλαριού ασφαλείας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε στην χώρα λέγοντα πως η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο καθώς οι εκ των υστέρων παρεμβάσεις δεν θα είναι αποτελεσματικές. Συγχρόνως όμως δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επεχείρησε να παρουσιάσει το πακέτο στήριξης της ΕΚΤ που ισχύει για όλες τις χώρες της ευρωζώνης ως σημαντική επιτυχία της, ενώ σύμφωνα με την ίδια την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ συνδέεται άμεσα με την επιδρομή του κορωνοϊού. Το δε πιο εξοργιστικό για την Κουμουνδούρου ήταν οι κυβερνητικές διαρροές που έλεγαν πως ο Κ. Μητσοτάκης πέτυχε κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει ο Αλ. Τσίπρας επί 4,5 ολόκληρα χρόνια , παρουσιάζοντας την έκτακτη στήριξη της ΕΚΤ ως ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μετά το χθεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση των λαθών για να τονίσει ότι απαιτείται άμεσα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας αλλά και θωράκισης της κοινωνίας.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός υιοθέτησε μεν ένα τμήμα των προτάσεων που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι θετικό, ωστόσο δεν αρκεί. Γι’ αυτό και η Κουμουνδούρου παροτρύνει τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί ότι η μεθοδολογία της εκ των υστέρων επούλωσης αρνητικών επιπτώσεων είναι ατελέσφορη και προβληματική.

«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που έρχεται» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους προέδρους του ΕΒΕΑ και της ΓΣΕΒΕΕ καλώντας για μία ακόμη φορά το Μαξίμου να μην περιοριστεί σε μέτρα «ασπιρίνες» αλλά ένα γενναίο πρόγραμμα σωτηρίας με ορίζοντα τουλάχιστον ως το τέλος του έτους που θα καλύπτει οριζόντια όλη την οικονομία.