ΣΥΡΙΖΑ – Τελωνείο Ευζώνων: Ατέλειωτη ταλαιπωρία λόγω έλλειψης προσωπικού (pics)

Αυτοψία στα διόδια των Ευζώνων πραγματοποίησε η Βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την ταλαιπωρία των οδικών τουριστών.

Η κυρία Σκούφα, σε ανάρτησή της στο facebook, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού: Ατελείωτες ουρές επισκεπτών – τουριστών, τελωνειακές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, ενώ η πύλη εισόδου κλείνει στις 23.00.

Στην ανάρτηση της αναφέρει τα εξής:

05.30 τα ξημερώματα αναχώρηση από Κατερίνη. 7 παρά κάτι, άφιξη στους Ευζώνους.
MISSION POSSIBLE: Μετά την κατάθεση πολλαπλών κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και αναφορών υπομνημάτων των τουριστικών φορέων του νομού Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας / Olympus-Pieria Hoteliers Association, Tourist Accommodations, ανάγκη για ΑΥΤΟΨΙΑ.

Ευρήματα: μεγάλες ουρές, ταλαιπωρία των επίδοξων τουριστών – ταξιδιωτών του ΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στη χώρα μας.. μεγάλη υποστελέχωση. Κλείσιμο της πύλης εισόδου στις 23.00 λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Οι τουρίστες για πόσο ακόμα θα ανέχονται και θα αντέχουν την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ;
Γιατί η κυβέρνηση δεν ήταν εδώ και ένα χρόνο έτοιμη; ΘΕΛΕΙ να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τον ΟΔΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓ) : Να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του τελωνείου, της αστυνομίας και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, που υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν.
Να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κιλκίς και το συντονιστή της Τάσο Κεσίδη.
Να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και τους επιστήθιους φίλους μου που με συνόδεψαν. Αγόγγυστα. Για μια ακόμη φορά.

«Πολύωρες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στους Ευζώνους, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές μας χώρες-παραδοσιακές αγορές- που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους», σύμφωνα με την Μπέττυ Σκούφα.

Δείτε την ανάρτηση:

Τελωνείο Ευζώνων: Μεγάλη υποστελέχωση και κλείσιμο της πύλης εισόδου στις 23.00 λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φωνάζουν» οι τουριστικές Ενώσεις

Αρχές Ιουνίου, μετά από διαμαρτυρίες ξενοδόχων για πολύωρες καθυστερήσεις στην διέλευση τουριστών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη “κλιμακίου” από τον Πρόεδρο της ΕΞΕΠ Ηρακλή Τσιτλακίδη, τον Πρόεδρο της Tourist Accommodations Γιώργο Βειδαμενίδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Δίου Ολύμπου Γεωργίου Καραλή και τον Αντιπρόεδρο της Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας / Olympus-Pieria Hoteliers Association Γιώργο Ζώβα, τους Ευζώνους.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κώστα Σιμόπουλο συντάχθηκε επιστολή προς τους αρμόδιους, στην οποία τονίζεται η επιτακτική η ανάγκη για ΑΜΕΣΗ στελέχωση και οργάνωση των χερσαίων συνόρων λόγω των πολλαπλάσιων ελέγχων σχετικά με την προ covid εποχή.

Ήδη το ημερολόγιο γράφει 17 Ιουνίου, οι φορείς και οι τοπικές αρχές, έχουν ενημερωθεί, τα αιτήματα έχουν γίνει, μα το πρόβλημα παραμένει. Τουρίστες που έπρεπε να κάνουν προχθές check in στις 9 πμ σε ξενοδοχείο της Πιερίας κατόρθωσαν να το κάνουν στις 4μμ, με σχεδόν 20 ώρες αναμονής στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το OlymposVoice. Blogspot.com.

Κ. Νοτοπούλου: Επιτελικό μπάχαλο και στις πύλες εισόδου για δεύτερη χρονιά

Πολύωρες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές μας χώρες-παραδοσιακές αγορές, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους, δηλώνει η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει, παρά τις υπερπροσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, «λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι “παραλυτική”, καθώς η “επιτελική κυβέρνηση” δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων.

Εδώ και μήνες καταθέσαμε επίσημα πρόταση και αποτελεί και κοινή απαίτηση των τοπικών φορέων να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών, παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου.

Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό, αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας» υποστηρίζει η κ. Νοτοπούλου.