ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος η περίοδος χάριτος – Στη Βουλή για το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις

Τα μισόλογα της κυβέρνησης αναφορικά με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις ευρώ οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή όπου και πρόκειται να καταθέσει σήμερα ή αύριο πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Για την ακρίβεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ήδη έχει προαναγγείλει θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δώσει ακριβείς απαντήσεις για τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και εξηγήσεις για το κατά πόσο έχει γίνει χρήση του μαξιλαριού ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αξιοποιηθεί σε συνθήκες κρίσης. Παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν έχει δώσει έως τώρα πειστικές απαντήσεις, αντιθέτως μέλη της κυβέρνησης έχουν ‘θολώσει’ την εικόνα γύρω από το μαξιλάρι αποφεύγοντας να μιλήσουν με στοιχεία γύρω από αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να ζητήσει εξηγήσεις προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το θέμα με όσα τραγελαφικά αφορούν τα ΚΕΚ και τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μιλήσει ήδη για σκάνδαλο ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν το επίπεδο των προγραμμάτων τους.

Γίνεται σαφές ότι η περίοδος…χάριτος που έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση λόγω πανδημίας τελειώνει και ειδικά σε τομείς που αφορούν την οικονομία και τα εργασιακά. Οι δε πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον κατώτατο μισθό, που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν προβληματισμό στην Κουμουνδούρου που εκτιμά ότι μέτρα όπως η αναστολή σύμβασης εργασίας αλλά και η εκ περιτροπής εργασίας με μείωση κατά 50% του μισθού, ήρθαν για να μείνουν και θα αποτελέσουν πιλότο από εδώ και πέρα για τις επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε στο θέμα των ΚΕΚ σχολιάζοντας πως το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει όριο. Αναφερόταν στον ισχυρισμό Γεωργιάδη πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα , αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, όπως επίσης και στην διαπίστωση Βρούτση πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά οι επιστήμονες!

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πολλαπλά εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις «αθλιότητες» τύπου «Σκόιλ Ελικικού» και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του.