ΣΥΡΙΖΑ: «Θα διώξει τον κ. Θεοχάρη ο πρωθυπουργός ή αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό;»

Ζήτημα Θεοχάρη βάζει επιτακτικά προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τα απανωτά λάθη-όπως λέει-, τις παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού και τις απανωτές γκάφες των τελευταίων μηνών.

Συγχρόνως διερωτάται εάν ο πρωθυπουργός θα απομακρύνει τον Χάρη Θεοχάρη ή εάν θα αναλάβει ο ίδιος πλήρως την ευθύνη για το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό. Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης έδινε το παρών στην διαδικασία των μόλις πέντε κατεδαφίσεων κτιρίων στο Ελληνικό με καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών κατά έναν χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τις ευθύνες του πρωθυπουργού σε όλα τα πεδία της κυβερνητικής δραστηριότητας με αιχμή τις επιλογές για την οικονομία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατακεραυνώνει τον κ. Μητσοτάκη για τις σημερινές ανακοινώσεις του περί την οικονομία κάνοντας για μία ακόμη φορά λόγο για ανεπαρκή και εγκληματικά μέτρα που οδηγούν σε πιο βαθιά ύφεση. Σχολιάζει δε καυστικά πως ως σχέδιο ο πρωθυπουργός εννοεί το τέλος της εργασίας κάτι που αφορά και τον τουρισμό και την μετατροπή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ανέργους. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός με άκρα κυνικότητα διακήρυξε σήμερα την απόσυρση του κράτους από την αγορά εργασίας λέγοντας «να κάνουν ό,τι θέλεουν οι εργοδότες».

Λίγες ώρες μετά τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους που σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα για την δραματική κατάσταση στον Τουρισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως και το ζήτημα της απομάκρυνσης του κ. Θεοχάρη σχολιάζοντας πως η απομόνωσή του από την πραγματικότητα και η ανεπαρκής διαχείρισης των προβλημάτων του τουρισμού είναι πλέον μη αναστρέψιμη και ναρκοθετεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Σχολιάζει δε πως από τα κλεμμένα διαφημιστικά σποτ, την ασυνεννοησία των ελληνικών αρχών στο άνοιγμα των συνόρων και το χάος με τις ακυρώσεις πτήσεων έως και τις δυσλειτουργικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες ήρθε να προστεθεί και η τραγική εικόνα του υπουργού να προσπαθεί να δικαιολογήσει με παραπλανητικά επιχειρήματα την απευθείας πτήση με Σουηδούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Ως προς το Ελληνικό ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την σημερινή φιέστα με τον αρμόδιο τομεάρχη Οικονομίας Νίκο Παππά να θυμίζει πως οι μπουλντόζες θα έμπαιναν στο Ελληνικό τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης της ΝΔ, όμως σήμερα κατεδαφίστηκαν μόλις 5 κτίρια και για τα υπόλοιπα 895 «βλέπουμε».

Όπως σχολιάζει ο κ. Παππάς στην «εικονική πραγματικότητα» της ΝΔ απαντά η ίδια η πραγματικότητα καθώς το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει και να ψηφίσει σειρά τροπολογιών προς όφελος του επενδυτή, την ώρα που δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών από το δημόσιο επενδυτή, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η επένδυση. Επίσης, σημειώνει η άδεια του καζίνο και οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν παραμένον ανοιχτά ζητήματα, όπως επίσης είναι ασαφές ποιος θα αναλάβει το κόστος για τις παρούσες εργασίες: Το δημόσιο ή ο επενδυτής;

-Ad-