ΣΥΡΙΖΑ: Θα συνεχιστεί η αυστηρή κριτική – «Ο Μητσοτάκης στερείται ενσυναίσθησης για τις δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία»

H συγγνώμη που δεν ζήτησε ο πρωθυπουργός για το κορωνοτραπέζι της Ικαρίας προκάλεσε νέα σύγκρουση στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει “τσίπα”.

Η κλιμάκωση των αντιπολιτευτικών τόνων από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι καθόλου τυχαία και συνδέεται με την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μην αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω ιδίως όταν επιλογές της κυβέρνησης προκαλούν-όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου- την κοινωνία και τους πολίτες.

Ως εκ τούτου οι πληροφορίες επιμένουν πως η αυστηρή και σε υψηλούς τόνους κριτική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα αποτελέσει από εδώ και πέρα το σταθερό μοτίβο στην πολιτική αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου. Στο κέντρο του κάδρου της κριτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταλήξει πως η συνολική συμπεριφορά του οφείλεται σε μία αλαζονική στάση απέναντι στην κοινωνία. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τα γεγονότα της Ικαρίας για τα οποία όπως λένε ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε συγγνώμη και παράλληλα είπε ότι δεν πρόκειται ούτε να απολογηθεί δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός στερείται ενσυναίσθησης για τις δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται οργισμένος από την σκόπιμη διαστρέβλωση και τα fake news που όπως είπε και στη Βουλή χρησιμοποιεί ως εργαλεία η ΝΔ και γι’ αυτό δεν δίστασε να μιλήσει για πρακτικές που παραπέμπουν στον Τραμπ και που θα τις ζήλευε ακόμη και ο Όργουελ που κάλλιστα από το 1984 θα μπορούσε να γράψει και το 2021!

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει με νόημα την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν στην Ικαρία, για το αν τηρήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και για το εάν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που ορίζουν οι ρυθμίσεις που αφορούν όλους τους πολίτες. Ερώτηση για το θέμα των προστίμων και για το εάν έχουν γίνει διακρίσεις από την αστυνομία κατέθεσαν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη.