ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει ο Μητσοτάκης να κρυφτεί και το ΔΝΤ δεν τον αφήνει

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα εργασιακά, με αφορμή τη δήλωση του ΔΝΤ, εξαπέλυσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης και η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου.

Στην ανακοίνωσή του, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τις ελληνικές Αρχές, το Ταμείο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης για την αγορά εργασίας είναι άξιες στήριξης» και «στηρίζει την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση των νέων περιορισμών στις απολύσεις και την πρόθεση να περιοριστεί η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία».

«Θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί και το ΔΝΤ δεν τον αφήνει» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας:

«Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ταμείο συγχαίρει την κυβέρνηση της ΝΔ για το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας, την απορρύθμιση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων. Λογικό να υπάρχουν τέτοιες αβροφροσύνες μεταξύ ΔΝΤ-ΝΔ. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…»

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει: «Το ΔΝΤ συγχαίρει και στηρίζει την κυβέρνηση για τις επιλογές της στα εργασιακά. Και για να μην ξεχνιέται, της θυμίζει να κόψει συντάξεις και αφορολόγητο. Κάτι σαν η φωνή της συνείδησής της».

-Ad-