ΣΥΡΙΖΑ: Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τραγωδία στα Τέμπη συζήτησε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσαν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κουμουνδούρου για την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια διάθεση τυμβωρυχίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές. Κατά τις πληροφορίες στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει σε χαμηλούς τόνους και με ψύχραιμο τρόπο την κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και την πίεση προς το Μαξίμου προκειμένου να σταματήσει να κρύβει τον παραιτηθέντα Κ. Καραμανλή αλλά και τους δύο υφυπουργούς και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών πίσω από τον Γ. Γεραπετρίτη.

Να σημειωθεί ότι αύριο το βράδυ κι ενώ η Κουμουνδούρου διερωτάται για την “εξαφάνιση” των αρμοδίων ο Αλέξης Τσίπρας

θα δώσει συνέντευξη στους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega . Από την Κουμουνδούρου θεωρήθηκε σημαντικό να δώσει ο πρόεδρος του κόμματος τηλεοπτική συνέντευξη και όχι συνέντευξη Τύπου για να διασαφηνίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις θέσεις του κόμματός του για τα τραγικά γεγονότα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο ζήτημα που αφορά τη συμμετοχή του παραιτηθέντος υπουργού Κώστα Καραμανλή στα γαλάζια ψηφοδέλτια σχολιάζοντας “θα αναζητήσει την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενος;” και επιπλέον σημειώνει πως οι υφυπουργοί Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης παραμένουν στη θέση τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα και κρύβονται από τα ΜΜΕ. Για επιχείρηση συγκάλυψης σε πλήρη εξέλιξη κάνει λόγο και ο αρμόδιος τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” προέβλεψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει ως τις εκλογές με μεθοδεύσεις που θα έχουν ως στόχο την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συγκάλυψης.